Glasba

Nostalgičen večer: Alya s starimi hiti razgrela oboževalce

Ljubljana, 03. 12. 2018 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ljubljanskem klubu je nastopila energična plavolaska Alya, ki je vse oboževalce slovenske glasbe razgrela s svojimi hiti, tako starimi kot tudi novimi. Povedala nam je, katera pesem je po njenem mnenju najbolj nostalgična iz njene glasbene knjižnice.

Alya je mladino razgrela s svojimi starejšimi hiti, kot so Alya, Fluid, A veš, in novejšimi hiti, kot je Dobro jutro, življenje.
Alya je mladino razgrela s svojimi starejšimi hiti, kot so Alya, Fluid, A veš, in novejšimi hiti, kot je Dobro jutro, življenje. FOTO: Marko Delbello Ocepek
Alya je svojo kariero začela v garažah in na motorističnih zborih ter na študentskih zabavah.
Alya je svojo kariero začela v garažah in na motorističnih zborih ter na študentskih zabavah. FOTO: Marko Delbello Ocepek

Alya je poskrbela, da so si oboževalci slovenske glasbe sobotni večer zapomnili tudi po njenih večnih hitih. V ljubljanskem klubu Cirkus je namreč nastopila v sklopu tradicionalnega sobotnega večera Tutti Frutti, ki obiskovalce enkrat na mesec razveseli z največjimi hiti iz 90. let in iz 2000.

Na tokratnem, drugem slovenskem večeru Tutti Frutti je bila posebna gostja Alya, ki je mladino razgrela s svojimi starejšimi hiti, kot so Alya, Fluid, A veš, in novejšimi hiti, kot je Dobro jutro, življenje. In kakšna pričakovanja je imela Alya pred nastopom? "Ne vem, katera pesem bo najbolj 'zažgala'. To je zelo relativno, odvisno, katera je bila komu najljubša. Verjamem, da je v tistem obdobju čistih začetkov pesem Fluid tista, ki je pustila največji vtis."

"To so pesmi, ki se še vedno rolajo na radiih, kar me zelo razveseljuje," je za 24ur.com še povedala plavolaska in dodala, da ima tudi sama zelo rada nostalgijo, "rada se spominjam začetkov svoje kariere in vseh stvari, ki so se dogajale takrat. Res sem šla čez različna obdobja in imam res lepe spomine na vse, kar se je dogajalo. Vse bi ponovila, brez ene same spremembe."

Komentar Guštija jo je zabolel

Alya, ki je svojo kariero začela v garažah in na motorističnih zborih ter na študentskih zabavah, se spominja svojih začetkov in komentarja glasbenega kolega Guštija: "Spomnim se, ko smo snemali mojo prvo ploščo, kjer je bil avtor tudi Miha Guštin Gušti, ki mi je rekel: 'Alya zapomni si, ti si pop izvajalka, ne rock'n'roll'. In priznam, da me je to malo zabolelo, ker sem bila res nora na rock'n'roll. Mislila sem si, ne bo on meni govoril, da sem pop izvajalka! Ampak moram priznati, da je imel prav."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.