Glasba

Organizatorji sporočili, da festivala MetalDays letos ne bo

Ljubljana, 29. 01. 2024 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizatorji enega najbolj prepoznavnih festivalov v Slovenji so sporočili, da letošnje izvedbe MetalDays ne bo. Kot razlog za odpoved so navedli izzive, s katerimi so se srečali pri organizaciji, zato so se, kot pišejo v sporočilu za javnost, ki so ga objavili na družbenih omrežjih, odločili, da se bodo metalci ponovno družili prihodnje leto.

Festival MetalDays se je minulo leto iz Sotočja preselil v Velenje, kjer je potekal v času hudih poplav, ki so prizadele Slovenijo. Prav posledice, ki so povezane z odpovedju zadnjih dveh festivalskih dni in izpad dohodka so vodile do odločitve, da se letošnja edicija festivala zamakne za eno leto in se prestavi na čas med 27. julijem in 2. avgustom 2025, sporočajo organizatorji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

" Z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov s katerimi smo se morali soočiti sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali," so zapisali in z novim terminom v letu 2025 dodali še: "Čeprav ta odločitev ni bila sprejeta enostavno, verjamemo, da je razumna in v predvsem v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka."

Judas Priest na MetalDays leta 2018.
Judas Priest na MetalDays leta 2018. FOTO: Miro Majcen

Festival se je v preteklosti že srečeval s težavami, ki so bile bolj povezane s samo lokacijo izvedbe, leta 2023 pa so se soočili z novimi izzivi, ki so jih prinesle hude poplave: "MetalDays 2023 se je soočil z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar je privedlo do odpovedi zadnjih dveh festivalskih dni. Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite."

"Organizatorji festivala MetalDays smo od samega začetka zavezani k obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše. Glede na vse okoliščine menimo, da je odločitev za premor in preusmeritev naših prizadevanj za zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025 pravilna in logičen korak naprej," tako obljubljajo organizatorji in dodajajo: "Namesto hitenja in sklepanja kompromisov vidimo to kot priložnost za premor, sveže ideje in ponovno združitev v organizaciji kar najboljše edicije festivala v letu 2025."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcoma
30. 01. 2024 13.00
Zakaj so pa vsi ostali festivali, ostali v Tolminu? Mogoče je pa z organizatorjem kaj narobe. V Tolminu ni šlo, v Velenju tudi ne, dajmo probat še kje drugje. Odpirajo se nova podjeja in mogoče izvajajo razne mahinacije, prej bo treba iskati težavo kje drugje in ne pri domačinih kjer se festivali dogajajo.
Uškakola
30. 01. 2024 09.08
+2
Kar koli je v rdečem VELENJAKOVCU, vse propade, narod pa še naprej terorizirajo Komunisti pardon SD jevci.
medŠihtom
30. 01. 2024 09.01
-2
tuljenje in rjovenje v prazno.
orthodox rs
30. 01. 2024 08.50
+1
Slovenistan pac...Pohlep in zavist...
vvvilice
30. 01. 2024 08.15
+3
Ne obiskujem, samo mislim, da je škoda, da odpade.
devote
29. 01. 2024 21.56
+3
ocitno je , da je z lokacijo nekaj narobe... iscejo novo.
punkracij
29. 01. 2024 21.46
+3
Vesel bi bil, če bi takšne prireditve bile,saj je to glasba,ki pozivi telo in duha.