Glasba

Paul McCartney bo skozi skladbe predstavil svoj avtoportret

London, 26. 02. 2021 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, P.Z.
Komentarji
0

Britanski zvezdnik Paul McCartney bo novembra izdal svoj avtoportret skozi 154 izbranih pesmi z naslovom The Lyrics: 1965 to the Present. Glasbenik je ob tem razkril, da je večkrat razmišljal o avtobiografiji, a ni nikoli našel pravega trenutka zanjo. Je pa vselej, doma in na poti, pisal pesmi, je še dodal.

"Zavedam se, da ti pri določenih letih dnevnik lahko pomaga pri obujanju preteklih dni. A sam nisem nikoli beležil spominov. Kar mi ostaja, so moje pesmi, na stotine pesmi, ki jih lahko razumem kot neke vrste dnevnik. Skozi pesmi se slika lok mojega življenja," je dejal Paul McCartney.

Pesniški avtoportret nekdanjega Beatla bo izšel v dveh delih. Skozi izbrane pesmi glasbenik izjemno iskreno pripoveduje o svojem življenju in delu. Pesmi namreč pokrivajo vsa obdobja McCartneyjevega delovanja. Od začetnih mladostniških kompozicij do skladb, ki jih je napisal za legendarne Beatle, prek pesmi za skupino Wings do skladb, ki jih je spisal na samostojni glasbeni poti.

Paul McCartney bo oboževalce s posebnim avtoportretom razveselil novembra.
Paul McCartney bo oboževalce s posebnim avtoportretom razveselil novembra. FOTO: Miro Majcen

Pesmi bodo v knjigi predstavljene po abecednem in ne kronološkem redu, ob njih pa bodo objavljena besedila o tem, v kakšnih okoliščinah so nastale ali kateri kraji oziroma ljudje so jih navdahnili. V publikaciji bodo objavljena tudi dragocena gradiva iz glasbenikovega osebnega arhiva, rokopisi, pisma in fotografije. "Upam, da bo delo bralcem razkrilo kaj novega o mojih pesmih in mojem življenju. Na tak način sem skušal predstaviti, kako se rodi glasba in kaj mi pomeni. Upam, da bo vse skupaj dalo kaj tudi drugim," je še dejal glasbenik, ki je svojo prvo pesem napisal pri 14 letih.

Pulitzerjev nagrajenec Paul Muldoon, ki je McCartneyju pomagal pri izdaji, pa je povedal, da so besedila, nastala iz pogovorov, ki jih je opravil z glasbenikom v preteklih petih letih, najbližje njegovi avtobiografiji: "Kar nam Paul pove o svojem kreativnem procesu, potrjuje nekaj, kar smo glede njega prej lahko zgolj slutili: zremo v avtorja izjemnega pomena, ki se do popolnosti uvršča v dolgoletno tradicijo angleške poezije."

Koronavirus pasica november
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.