Glasba

Petar Grašo o prvem skupnem duetu z Nino Badrić: Na duet sem čakal 25 let

Zagreb, 26. 06. 2023 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Petar Grašo je eden najbolj priljubljenih glasbenikov, ne samo na Hrvaškem, ampak tudi v Sloveniji. Redko se odloči za duete in ko se, se mora ujemati več stvari. Na nedavno izdano pesem v sodelovanju z eno od hrvaških pevk pa je, kot je dejal sam, čakal kar 25 let. Z Nino Badrć se sicer poznata že zelo dolgo, a šele zdaj je prišel pravi trenutek in prava pesem, ki sta jo naslovila Nemoj.

Petar Grašo je v svoji karieri dosegel veliko, res redko pa se je odločil za duete. A tokrat je bilo drugače. "Redko posežem po duetih in v svoji 27-letni karieri sem jih posnel le nekaj. Da se pri sodelovanju dobro počutimo, se mora ujemati vse – trenutek, glasba in izvajalec," je povedal ob izdaji nove pesmi, ki jo je posnel v sodelovanju s priljubljeno hrvaško pevko Nino Badrić.  

Petar Grašo in Nina Badrić sta po več letih poznanstva končno skupaj posnela duet.
Petar Grašo in Nina Badrić sta po več letih poznanstva končno skupaj posnela duet. FOTO: Arhiv izvajalca

Z Nino se sicer poznata že dolgo, a šele sedaj so se vse tri stvari poklopile in nastala je pesem Nemoj. "Na ta duet sem čakal 25 let, od najinega prvega srečanja. V življenju se vse zgodi, ko se mora. Čakala sva pesem, pesem je čakala naju in pomembno je, da sva se srečala. Užival sem delati z Nino. Zelo všeč so mi njeni predlogi, najino energijo pa je zagotovo začutilo tudi občinstvo," je prepričan zvezdnik, ki je skupaj z glasbeno prijateljico pesem prvič predstavil na Melodijah Jadrana. Požela sta stoječe ovacije.  

Glasbenika sta dobra prijatelja.
Glasbenika sta dobra prijatelja. FOTO: Arhiv izvajalca

Nad sodelovanjem s 47-letnim pevcem je bila navdušena tudi pevka. "Že ob prvem srečanju sva se prepoznala kot glasbenika in človeka, v vseh teh letih pa velikokrat govorila tudi o najinem duetu. Zelo mi je všeč njegova senzibilnost in od nekdaj se dobro razumeva," je povedala in se strinjala z Grašem, da se je zgodila prava pesem ob pravem trenutku, da sta si izpolnila svojo dolgoletno željo. "Upam, da bo skladbo 'Nemoj' občinstvo vzljubilo tako močno, kot sem jo jaz ob že prvem poslušanju," je še dodala zvezdnica.  

Petar in Nina sta poudarila, da se je morala zgoditi prava pesem v pravem trenutku, da sta se odločila za sodelovanje.
Petar in Nina sta poudarila, da se je morala zgoditi prava pesem v pravem trenutku, da sta se odločila za sodelovanje. FOTO: Arhiv izvajalca

50-letna glasbena diva je med drugim priznala, da je bil hrvaški glasbenik že nekaj časa na seznamu želja tistih izvajalcev, s katerimi si je želela posneti duet. "Imela sem štiri želje. Posneti duet z Grašem, Gibbonijem, Oliverjem Dragojevićem in Dinom Dvornikom. Dve moji želji sta se izpolnili, dve pa se ne bosta. Kljub temu, da smo skupaj nastopali, nimamo skupnih duetov, a imeli smo se zelo radi," je za konec še razkrila Nina, ki je prepričana, da jo z Dalmacijo povezuje neka posebna vez.  

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.