Glasba

Pisana glasbena druščina zabavala v centru prestolnice

Ljubljana, 28. 03. 2024 18.52 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V enem izmed ljubljanskih barov se je odvil družabno glasbeni večer, na katerem so se glasbeniki pod okriljem založbe Dallas Records predstavili s krajšimi koncerti. Med drugim so na odru zabavali Tinkara Kovač, Parvani Violet in zasedbi Lombardo in Imperij.

V enem izmed ljubljanskih barov se je odvil družabno glasbeni večer, na katerem so se glasbeniki pod okriljem založbe Dallas Records predstavili s krajšimi koncerti. Za glasbene novosti so poskrbeli glasbeniki, ki so predstavili žanrsko različne in razgibane pesmi, ki jih bomo poslušali v prihajajoči sezoni. Dogodek so poimenovali Bonboniera, ki je že po definiciji lepa škatla s slastnimi zalogaji.Na koncertu so zabavali kraški kantavtor Boštjan Pertinač, obalni kantavtor Jure Lesar, glasbenica Parvani Violet, glasbenik U-Ros, ljubljanska zasedba Lombardo, priljubljena glasbenica Tinkara Kovač in zasedba Imperij. Večer je zaključila zasavska skupina Folk idoli.

Tinkara Kovač je predstavila prihajajočo koncertno sezono, njena četrta studijska plošča, ki je izšla pred dvajsetimi leti, je obrodila uspešnice, kot sta Med zemljo in zrakom ter Spezzacuori, zaznamovalo pa jo je sodelovanje z več domačimi in tudi tujimi glasbeniki. Z nekaterimi bo 26. oktobra stopila tudi na oder velike dvorane v Šiški.

Jure Lesar, kantavtor, je premierno zaigral dve popolnoma sveži skladbi, mi pa smo ga povprašali, kako zgleda sam ustvarjalni proces, kako nastaja pesem? "Všeč mi je to, da napišem pesem, ki ni odvisna od aranžmajev, produkcije. V bistvu da je pesem jasna kam gre in se dobro sliši že ko zaigram samo na akustično kitaro. Zmeraj bolj mi pomeni slovenska pesem in upam da taka vrsta izvajalcev ne bo izumrla zaradi amerikanizacije, ki vpliva na nove generacije tako kot, da je samoumevno da imamo svoj jezik."

Parvani Violet je predstavila z njen najnovejši singel Mag, ter njen najbolj predvajan singel, Vroče srce v akustični izvedbi. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.