Podelitev glasbenih nagrad brit zamaknjena na maj 2021

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
0
Zamikom izvedbe raznih prireditev zaradi novega koronavirusa se pridružujejo tudi organizatorji podelitve britanskih glasbenih nagrad, britov. V ponedeljek so sporočili, da bo 41. podelitev nagrad v letu 2021 potekala maja, predvsem zato, da bodo imeli dovolj časa za načrtovanje dogodka v živo s številnimi priznanimi nastopajočimi.

Podelitev britanskih glasbenih nagrad brit ponavadi poteka v februarju v londonski Areni O2. Organizatorji so ob zamiku prihodnje prireditve v maj zapisali, da si želijo "izjemne produkcijske pogoje, nastope super zvezdnikov in navdušenja v živo", je povzel britanski BBC.

Nagrade brit 2020
Nagrade brit 2020FOTO: AP

Izvršni producentGeoff Taylor je dodal, da bodo vse navedeno dosegli le s trimesečnim zamikom dogodka: "Že načrtujemo spektakularen dogodek, ki nas bo opominjal na to, kako pomembna je glasba pri tem, da lažje prebrodimo težke čase." V skladu z zamikom prireditve bodo prilagodili tudi zbiranje predlogov za nominirance.

Na letošnji 40. podelitvi britov je nagrado za najboljšega britanskega izvajalca leta prejel Stormzy, za najboljšo britansko izvajalko je bila okronana Mabel, med skupinami pa so slavili Foals. Brita za album leta je dobil Psychodrama glasbenika Dava.

Za skladbo leta je bila razglašena Someone You Loved Lewisa Capaldija, škotski kantavtor pa je bil nagrajen tudi v kategoriji najboljši mladi umetnik. Za najboljšega mednarodnega izvajalca in izvajalko sta brita prejela Billie Eilish in Tyler, The Creator.