Glasba

Poskočni o pesmi Kdo je kriv: Idejo za naslov je dal picopek

Ljubljana, 10. 11. 2023 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ni pomemben stil ustvarjanja, temveč kakovost glasbe," so prepričani Poskočni, ki tokrat predstavljajo novo skladbo zunaj svojih prepoznavnih okvirjev. Ustvarili so namreč svojo prvo pesem v latino različici, ki so jo naslovili Kdo je kriv? In kdo je kriv za njihovo novo skladbo? Za besedilo je tokrat poskrbel Rok Lunaček, naslov za pesem pa je dal picopek.

Poskočni predstavljajo novo pesem, ki je tokrat v nekoliko drugačnih ritmih, kot smo jih vajeni pri njih. "Imamo privilegij, da glasbo ustvarjamo sami. Glasbeniki pa glasbo ustvarjamo iz sebe, iz svojih čustev in enostavno smo začutili to melodijo kot batchato. Ne gledamo na stil ustvarjanja, ampak zgolj na kakovost. V končni fazi tudi na naših nastopih igramo različne glasbene zvrsti," je o njihovi prvi latino pesmi povedal Lovro Sadek

Poskočni predstavljajo novo pesem, ki je tokrat v nekoliko drugačnih ritmih, kot smo jih vajeni pri njih.
Poskočni predstavljajo novo pesem, ki je tokrat v nekoliko drugačnih ritmih, kot smo jih vajeni pri njih. FOTO: Arhiv izvajalca

Nova pesem nosi naslov Kdo je kriv?, fantje pa so tokrat pri pesmi sodelovali z enim najbolj prepoznavnih slovenskih tekstopiscev Rokom Lunačkom. "Na eni izmed vaj v našem glasbenem studiu smo Martin, Nejc in Lovro imeli tri različne demo posnetke. Včasih se enostavno zadeve "poklopijo", kot radi rečemo. Svoje je z besedilom dodal še Rok Lunaček, ki ga izjemno cenimo, ker gre v prvi vrsti za velikega človeka, ki nas razume in stoji za nami," je razkril Lovro. 

Nove pesmi pa seveda ni brez videospota in fantje so se tokrat prelevili v latino zapeljivce. "Čeprav smo pubeci že osvojili svoje izbranke, je vsako snemanje super izkušnja, sploh imaš dobro kemijo z ekipo, ki je s tabo. Nam je uspelo, kar upam, da se opazi tudi na videospotu," je povedal član Poskočnih in zaupal zanimivo anekdoto s snemanja. "Snemali smo v eni od ljubljanskih restavracij, vso noč, do zgodnjih jutranjih ur. Je pa zanimivo, da smo z Rokom pesmi najprej določili drug naslov, nato pa je picopek v restavraciji skozi snemanje vse čas spraševal, pa kdo je kriv, kot se začne pesem. Nato je obveljal njegov predlog," je razkril in se za konec pošalil: "Moramo še vprašati, koliko smo dolžni."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Watch-ManForever
10. 11. 2023 19.17
+2
Tok so hudi da kr 4 24 ve za njih..Ja ce vas ne bi bral ne bi vedel da je najboljsi svetovni band u2 v sloveniji so to jokerji ne glede na to kok gnilo musko delajo vibe ovcke ne poznaji njihove uzadja saj tudi izrael branite ker nepoznate ozadja.
bogo66
10. 11. 2023 18.37
+1
Bravo Poskočni!!! Zelo lepo,všečno,podpiram Slovenske bende!
Tretji kamen
10. 11. 2023 18.06
+0
Ahaha 🤣 "Vsi" ampak že po praznikih bo zgodba dobila svoj epilog..
tornadotex
10. 11. 2023 17.50
+0
Ful čutno...sedaj pa še kakšno divjo hitro...,najboljša pa je tista še od prej ,,Zagorijo solze,,
Pig Brother
10. 11. 2023 17.28
+4
Dober komad, mal drugač. Bravo poskočni. Vsaj nekaj slovenskega!!