Glasba

Poskočni o novi pesmi: Mama iz fanta naredi moškega

Ljubljana, 30. 05. 2024 12.30 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Kaja Ahčin
Komentarji
3

Vsaka mama je nekaj posebnega, so prepričani člani skupine Poskočni. Prav zato so včasih matere lahko tudi odličen navdih za novo pesem in Poskočni so se odločili, da je pesem 'Mama neki ma' namenjena prav njim. A tokrat ne gre za hvalnico materam, temveč za nekoliko bolj zabaven pogled nanje, saj v pesmi pojejo o tem, da se zaljubijo v mater svojega dekleta. Kaj pa na to porečejo njihove matere?

"Nova pesem govori o vseh mamah ravno zaradi tega, ker imamo mame radi. Ni važno, od kod prihaja in koliko je stara, mama iz fanta naredi moškega in mame imajo super moč, da slabo spremenijo v dobro. Mame so zares čarobne," je o materah v samih presežkih povedal Lovro Sadek, član skupine Poskočni, ki so nedavno predstavili novo pesem z naslovom Mama neki ma. A kljub temu ta pesem ni povsem običajna hvalnica materam. 

Poskočni predstavljajo novo pesem z naslovom Mama neki ma.
Poskočni predstavljajo novo pesem z naslovom Mama neki ma. FOTO: Arhiv izvajalca

Zabavni fantje v pesmi pojejo o tem, kako se zaljubijo v mater svojega dekleta. In prav zato, ker je pesem tako šaljiva, so se odločili, da jo bodo izdali tik pred poletjem in ne na materinski dan. "Če bi želeli pesem pokloniti mamam na materinski dan, bi naredili zahvalno pesem za mame. V naši novi pesmi pa se marsikaj zalomi, poleg tega refren pesmi res gre v uho in ljudje ga z nami že pojejo na veselicah, kar nam je zares v veliko čast," je dodal Lovro. Kako pa so se na novo pesem odzvale matere članov skupine? "Mislim, da so bile vse reakcije pozitivne. Verjetno pa niso niti pozorno poslušale pesmi," se je pošalil in dodal: "Je pa bil mogoče bolj kakšen čuden pogled od naših partnerk in žen."

Pri novi pesmi so sodelovali z Rokom Piletičem.
Pri novi pesmi so sodelovali z Rokom Piletičem. FOTO: Arhiv izvajalca

Ideja za pesem se je porodila na kavi. "Z Martinom Juhartom sva eno popoldne sedela na kavi v Slovenski Bistrici in pridružil se nama je glasbeni kolega Rok Piletič. Rok se je takrat pohvalil, da je začel pisati besedila, in pokazal nama je besedilo za pesem Mama neki ma. Z Martinom sva v trenutku začutila, da pesem res "neki ma", Rok je ustvaril še melodijo, Martin je vse skupaj zaranžiral in nastala je pesem," je zaupal in dodal, da so trenutno s članom dua BQL še vedno veliko v stiku. "Verjamem, da bomo skupaj ustvarili ogromno novih stvari," je prepričan.  

Nick se ni izkazal le kot odličen pevec, temveč tudi kot igralec.
Nick se ni izkazal le kot odličen pevec, temveč tudi kot igralec. FOTO: Arhiv izvajalca

Za pesem so fantje posneli tudi videospot, hišo za snemanje pa jim je posodil kar njihov glasbeni prijatelj. "Videospot smo snemali v okolici Slovenske Bistrice in kar dolgo smo iskali ustrezno stanovanje oziroma hišo, kjer bi posneli notranje prizore. Na koncu pa smo videli, da ima perfektno hišo naš glasbeni kolega Mike Orešar, ki nas je z veseljem pogostil, prav tako vsi glavni igralci prihajajo iz naših krogov, tako da smo spoznali, da je včasih za dobro stvar in pozitivno energijo potrebno pogledati samo okoli nas," je še povedal Lovro in pohvalil njihovega pevca Nicka Domesa. "Ni samo vrhunski pevec, ampak tudi vrhunski igralec," je še dodal.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
30. 05. 2024 13.45
Še eno nebulozno besedilo.
ArseneLupin
30. 05. 2024 13.05
+3
Pa ti rabijo okulista pa psihologa, vsi po vrsti! Njena mama ima ogromno plastike.....
Blue Dream
30. 05. 2024 12.37
+2
Stiflerjeva mama