Glasba

Ranljivo razkritje Shawna Mendesa: Globoka depresija in strah v 2023

Los Angeles, 04. 01. 2024 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sveže leto je prineslo s seboj nove izzive, motivacijo in želje. Shawn Mendes pa med tem premišljuje o preteklem letu, ki mu ni bilo naklonjeno. S svojimi sledilci je delil, da se je lani spopadal z depresijo, na kakšne načine lajšal mentalno bolečino in strahove ter poskusil sprejeti težke trenutke v življenju.

Ob vstopu v novo leto običajno obrnemo svež list papirja – nepopisan, si zastavimo cilje, želje ali se kako drugače motiviramo. Kanadski zvezdnik Shawn Mendes pa ima trenutno za leto 2024 le eno željo: se bolje počutiti. S svojimi sledilci je na Instagramu delil obsežno objavo, v kateri se je ozrl na preteklo leto, ki mu ni prizanašalo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Objavil je črno-bel posnetek, na katerem je igral kitaro. "Največja lekcija leta 2023 je bila zame zagotovo sprejetje dejstva, da pridejo v življenju tudi težki trenutki," je zapisal 25-letni pevec. "Ni mi treba neprestano popravljati stvari, da bi se bolje počutil. Tudi ko sem na dnu, se lahko iz tega nekaj naučim, če le prisluhnem". 

Shawn je sprejel nepopolne dele svojega življenja predvsem s pomočjo glasbe. "Ugotovil sem, da se v trenutkih skrajne tesnobe in strahu zatečem h glasbi. Ko se prepustim in zapojem, občutim takojšnje olajšanje in bolečina je manj ostra," je čustveno nadaljeval pevec. Sprva je bilo zanj težko peti na glas brez vnaprejšnje vaje, da bi zvenel brezhibno. Nato pa se je začel vse bolj sprejemati. "Čez čas sem se pravzaprav zaljubil v ravnovesje med 'pravimi' in 'napačnimi' notami," je pojasnil Mendes. "Spoznal sem, da nam 'napačne' note omogočijo evforijo, ko zaslišimo tiste 'prave' note". 

Pevec je svoj zadnji album Wonder izdal leta 2020, a odpovedal turnejo napovedano za julij zaradi krhkega mentalnega zdravja. Sodeč po njegovi sveži objavi, se še vedno vsakodnevno trudi, da bi se počutil bolje. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Khronos
04. 01. 2024 17.24
+6
Zamešal je simptome depresije in sindroma polnoritnosti...