Glasba

Raperji združeni na Hip Hop Reunion: To je praznik hip hopa

Ljubljana, 19. 05. 2024 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
0

V ljubljanskem Kinu Šiška se je v petek na dogodku Hip Hop Reunion zbrala smetana naše ulične, urbane glasbe, v skoraj treh urah programa pa je na odru rime streglo več generacij slovenske hip hip družine.

Ena stvar je gotova, naši hiphop veterani so si edini, da je bilo zakulisje njihovih nastopov včasih precej drugačno, kot danes. "Ob ranih začetkih Hip Hop Reuninov je bilo zaodrje videti malo drugače. To je bilo bolj živalsko," je zaupal Nipke, z njim pa se strinjata tudi Mrigo in Emkej. "Prej je bilo vse veliko bolj razpuščeno in tudi na odru smo bili veliko bolj divji, zdaj smo že malo bolj profesionalni, mogoče se to vidi ali pa tudi ne," je povedal prvi, drugi pa je dodal: "Včasih je bila ta mladostniška energija, pa nam je bilo vseeno, samo, da smo bili na odru, dan danes pa se mi zdi, da imamo neko odgovornost do občinstva, ki plača karte in bi jim radi dostavili čim boljši šov." 

Nad ponovnim srečanjem so bili poleg občinstva navdušeni tudi glavni akterji. "Sam recimo 90 odstotkov ljudi, artistov, ki so danes tu, nisem videl celo leto ali pa mogoče dve. Zelo lepo jih je pozdraviti in se kaj pogovoriti," je ob srečanju priznal Trkaj. "To je priložnost, da se vsi raperji dobimo na kupu. Zunaj med občinstvom je še posebej vrhunsko, to je res en tak praznik, rojstni dan hip hopa,"  je povedal Mirko Grozny

Stari mački hiphipa pravijo, da je prihodnost žanra svetla, za vstop v njihove vrste pa obrita glava ni več nujna. "Moraš imeti nabrit jezik, za voditelja moraš biti recimo samo še bolj pripravljen, ker mi doma vsaj malo razmislimo," pa je nasvet za konec podal Drill

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.