Glasba

Rebeka Dremelj o novi pesmi: Ljudem želim podariti tolažbo in upanje

Ljubljana, 19. 10. 2023 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Kaja Ahčin
Komentarji
4

Rebeko Dremelj smo vajeni vedno dobre volje, nasmejano in polno energije. A tudi ona je samo človek in tudi ona je včasih žalostna in ranljiva. Začutila je, da je čas, da to pokaže tudi v glasbi. Njena nova pesem z naslovom Nekoč daleč nekje je zelo čustvena, besedilo pa nosi globoko sporočilo, v katerega se je pevka takoj zaljubila. Kot je povedala, je pesem sprva pela s težkim srcem in velikim cmokom v grlu.

Več videovsebin
 • Iz 24UR POPOLDNE: "Pesem je lučka na koncu tunela"
  01:39
  Iz 24UR POPOLDNE: "Pesem je lučka na koncu tunela"
 • Rebeka Dremelj-Nekoč daleč nekje
  03:12
  Rebeka Dremelj-Nekoč daleč nekje

 

"Zdi se mi, da je smrt pri nas še vedno tabu. Ko nastopi smrt, še vedno ne vemo, kako pravilno reagirati. Ne vemo, ali lahko žalujočega karkoli vprašamo, ali je bolje, če ga opazujemo iz distance, zato se mi zdi prav, da o teh stvareh govorimo," je o temi svoje nove pesmi povedala Rebeka Dremelj in dodala, da je smrt del življenja. "Prej ali slej se vsi srečamo z določeno izgubo. Pa naj bo to z izgubo bližnjega, morda tudi sami zbolimo in se soočamo z drugačnimi travmatičnimi izkušnjami," je še razložila. 

Rebeka Dremelj tokrat predstavlja balado z naslovom Nekoč daleč nekje.
Rebeka Dremelj tokrat predstavlja balado z naslovom Nekoč daleč nekje. FOTO: Marja Bizjak Ažman

Njena nova pesem z naslovom Nekoč daleč nekje je zato namenjena kot pomoč tistim, ki potrebujejo tolažbo in upanje. "Želela sem narediti pesem, s katero bom morda ljubem pomagala, da se bodo lažje soočili z bolečino, žalostjo in obupom. Glasba ima posebno moč, ki ti napolni dušo in srce," je razkrila. Obenem je prepričana, da je njena nova pesem, vsaj tako, kot jo je videla sama, neka mala lučka na koncu tunela. "Upam, da bo ta pesem služila kot opora in tolažba tistim, ki jo potrebujejo," je poudarila. 

Besedilo pesmi je napisal Rok Lunaček, Rebeka pa pravi, da se je v pesem in besedilo takoj zaljubila. "Zelo, zelo dolgo časa sem pesem pela s težkim srcem in velikim cmokom v grlu," je priznala glasbenica, ki je zdaj končno prišla do faze, ko lahko pesem normalno zapoje in o njej normalno govori. "Tudi moji prijatelji so ob prvem poslušanju pesmi jokali. Verjetno so težko poslušali tudi mene, ker sem prepevala s takšnim cmokom v grlu," se je zasmejala in dodala: "Danes pa mi priznavajo, da jo zelo radi večkrat, predvsem pa lažje poslušajo."

Tudi videospot je tokrat nekoliko drugačen, njena želja je namreč bila, da je videozgodba lepa in čista.
Tudi videospot je tokrat nekoliko drugačen, njena želja je namreč bila, da je videozgodba lepa in čista. FOTO: Marja Bizjak Ažman

Pesem je skupaj z videospotom izdala šele zdaj, prvič pa jo je zapela na dobrodelnem koncertu, ki so ga skupaj s kolegicami iz skupine Bepop organizirale v dobrodelne namene v Domžalah. "Takrat sem jo prvič, predpremierno zapela pred občinstvom in njihova reakcija me je zelo razveselila," je priznala in dodala, da je so ljudje reagirali tako, kot si je želela. "Želela sem, da v sebi pomislijo na nek spomin, na osebo, ki so jo izgubili, obenem pa so srečni, ker upajo, da se bodo morda s to osebo morda res kdaj srečali," je dodala. 

Rebeke smo vajeni vedno dobre volje, polno energije in optimizma, a tudi sama je samo človek, ki je kdaj pa kdaj slabe volje. "Začutila sem, da je čas, da izdam malo bolj resno pesem, da nismo vedno samo veseli, srečni in polni energije, ker tudi v življenju ni vedno tako. Tudi jaz sem velikokrat žalostna in ranljiva," je priznala, a obenem dodala, da to ni nova Rebeka. "To je kar stara Rebeka, ki v javnosti ni imela velikokrat priložnosti, da se pokaže na takšen način," je povedala v smehu. 

Pesem je zelo čustvena, besedilo pa nosi globoko sporočilo.
Pesem je zelo čustvena, besedilo pa nosi globoko sporočilo. FOTO: Marja Bizjak Ažman

Tudi videospot je tokrat nekoliko drugačen. Njena želja je namreč bila, da je videozgodba lepa in čista. "Želela sem, da so vsi kadri navdihujoči. Nisem želela komplicirati s težko zgodbo, ker če bi k temu besedilu dodala težko zgodbo, bi se določeni ljudje, ki so trenutno v fazi žalovanja, zelo težko prebili čez pesem. Želela sem ravnotežje," je razložila priljubljena pevka, ki ima v življenju veliko srečo, saj še ni izgubila veliko ljudi. "Imam srečo z izgubo svojih bližnjih, saj sem izgubila samo dve babici, a se kljub temu veliko srečujem s takšnimi in drugačnimi izgubami. Tudi sama sem, takrat, ko sem zbolela, pomislila na smrt in želim si, da ta pesem ostane ljudem, ki bodo ostali za mano, ko bom jaz odšla," je iskrena. 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
20. 10. 2023 12.18
+1
se bojim da bo to delovalo samo pri gluhonemih
?ebula
19. 10. 2023 21.55
+1
Glasbenica brez posluha. Sliši pa vlak že na sto metrov!
Marcus Aureliuss
19. 10. 2023 21.46
+1
Sestra od Time Gaber? Podobna sta si ...
Delavec_Slo
19. 10. 2023 21.43
+1
Hvala,brez tega ne morem živet