Glasba

Shakira: Ko ti življenje ponudi limone, stisni limonado, jaz sem pisala pesmi

Miami, 26. 03. 2024 21.25 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Shakira je očitno končno prebolela Gerarda Piqueja. Kot je zatrdila zvezdnica, je vso svojo bolečino izlila v nove pesmi, ki jih je zbrala na svojem dvanajstem albumu, ki je nedavno ugledal luč sveta. Kolumbijska zvezdnica je ob predstavitvi sicer ponovno udarila po nekdanjem partnerju in dejala, da je bil on tisti, ki jo je zaviral pri karieri, saj zaradi njegove kariere sama ni imela časa za glasbo.

Rek, da čas celi vse rane, se je ponovno izkazal za resničnega. No, morda le delno, saj je Shakiri pri prebolevanju nekdanjega partnerja Gerarda Piqueja močno pomagala tudi glasba. Njuna ločitvena bitka ji je namreč dala motivacijo za ustvarjanje novih pesmi in nedavno je po sedmih 'sušnih' letih luč sveta ugledal njen novi album.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zvezdnica je na svojem dvanajstem studijskem albumu zbrala pesmi, ki jih je napisala v obdobju, ko ji je bilo najtežje in je prebolevala nezvestobo nogometaša. Prav oče njenih dveh sinov Sashe in Milana je bil po njenih besedah eden od krivcev, da je prenehala z ustvarjanjem glasbe. "Tu in tam sem izdala kakšno pesem, vendar mi je bilo res težko sestaviti celoto," je povedala ob predstavitvi albuma v The Tonight Showu in ponovno udarila po Piqueju: "Prej nisem imela časa. Za to je bil kriv moj mož, zdaj ga nimam. Moj mož me je vlekel k tlom, a zdaj sem svobodna in lahko spet delam."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Album je naslovila Las Mujeres Ya No Lloran, kar v prevodu pomeni Ženske ne jočejo več. "Zdaj so na vrsti moški. Predolgo so nas pošiljali jokati s scenarijem v rokah samo zato, ker smo ženske. Svojo bolečino moramo prikriti pred našimi otroki, pred družbo," je dejala in dodala, da se vsak zdravi na svoj način. "Mislim, da nam nihče ne bi smel govoriti, kako naj se zdravimo. Nihče ne bi smel volkulji govoriti, kako naj liže svoje rane," je bila odločna.  

47-letnica je v oddaji voditelju razkrila še nekaj podrobnosti o tem, kako je album nastal. "V zadnjih dveh letih sem prestala marsikaj. Dobesedno sem morala pobrati svoje razbite kose in jih sestaviti nazaj. Moje lepilo je bila glasba," je povedala in nadaljevala: "Zadnjih sedem let sem vzgajala otroka, veliko sem se naučila o sebi v vlogi mame, ženske. Nihče si sam ne izbere takšnih izkušenj, ki sem jih sama doživela med pisanjem in ustvarjanjem novega albuma."  

Kljub težkemu obdobju, ki ga je prestala po prekinitvi zveze, ki je trajala 11 let, pa Shakira na vse skupaj zdaj gleda pozitivno. "Saj veste, če vam življenje ponuja limone, kaj storite? Naredite si limonado. No, jaz sem pisala pesmi," je še zaključila zvezdnica, ki je nedavno predstavila tudi zadnjo pesem z naslovom Ultima, v kateri se je v besedilu zadnjič dotaknila svojega propadlega razmerja z nogometnim zvezdnikom.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
26. 03. 2024 21.37
+2
A omenjanje tipa v vsakem intervjuju, v vsaki pesmi in vsak dan pomeni preboleti. Shakira ne smeši se, nisi več najstnica
Hellsrael
26. 03. 2024 21.36
+1
Ta sama sebi verjame. Trpi ko hudis