Glasba

Skupina Sopranos: Ko smo skupaj, si naredimo ogromno lepih trenutkov

Ljubljana, 27. 05. 2024 18.57 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Priljubljena skupina Sopranos, ki jo sestavljajo Alenka Husič, Iris Ošlaj, Aleš Zibelnik, Frenk Nova in Dejan Tabor, je v polnem zagonu. Potrebovali so čas, da so po izredno napornih dveh letih poiskali navdih za ustvarjanje, se zaprli v studio in se prepustili ustvarjanju nove pesmi. "Z velikim veseljem jo delimo med naše zveste poslušalce, ki nas res že pogrešajo."

Skupina Sopranos predstavlja novo pesem, ki so jo poimenovali Nekaj lepega, zanjo pa so posneli tudi videospot. Peterica pravi, da jim je najlepše, ko so skupaj obkroženi z glasbo. Video je nastal ob morju, a idej za izbiro lokacije ni manjkalo, saj veliko nastopajo po Sloveniji in drugod, so povedali, ker je bilo vreme v zadnjem obdobju zelo nepredvidljivo, pa sta bila Frenk in Aleš kot 'izkušena amaterska meteorologa' zadolžena, da izbereta dan snemanja.

Sopranos predstavljajo pesem Nekaj lepega.
Sopranos predstavljajo pesem Nekaj lepega. FOTO: Sara Golob

"Končno smo šli videospot snemat na morje. Običajno smo bolj studijsko ustvarjalni," nam je o videu povedala Alenka, Iris pa dodala: "Malo smo se navzeli tiste korone očitno, saj smo se za nekaj časa kar zaprli, zdaj pa je bil čas, da ujamemo sonce, morje in dobro družbo." Dekleti skupine Sopranos pravita, da lep ambient in vreme ne vplivata na to, da bi postali raztreseni in neresni: "Moram reči, da smo kar profesionalci in se držimo scenarija, ko pa imamo obdelane tiste glavne točke, pa se tudi malo sprostimo." 

 

"Sam spot je bil velik izziv, saj je pri tem projektu sodelovalo je veliko ljudi. Sodelovale so Zumbalicious Crew, ki so dale plesno energijo, snemalca Nikola in David Janušić, pa ekipa statistov v ozadju, ki so tudi dodali svojo energijo," je opisala dogajanje Iris, Alenka pa je dodala: "Sopranosi smo veliko po Sloveniji in nastopamo na veliko točkah, nam je pa bilo res lepo, da smo začeli snemanje na Rodici, vozili smo se med vinogradi, Frenki je mogoče malo preveč pritiskal na gas, zato je bilo preveč vetra in je Iris imela težave z očmi." Peterica se je nato odpravila še na Obalo, kjer so posneli še preostale kadre.

Sopranos
Sopranos FOTO: Sara Golob

Čeprav se včasih res zgodijo nenačrtovane stvari, pa se te vedno na koncu dobro končajo. "Predvsem je treba ostati pozitiven in se držati načrtov od jutra do večera, saj je pomembna tudi jutranja in večerna svetloba. Aleš je ves čas gledal, kje bodo kdaj oblaki in kdaj bo deževalo," nadaljuje Iris, Alenka pa je priznala, da so res ves čas lovili vreme.

'Smo pozitivna druščina'

"Ko smo skupaj, si naredimo ogromno lepih trenutkov in smo ena pozitivna druščina. Teh 15 let, odkar smo skupaj, vedno, ko pridemo na kup, si naredimo, da se imamo lepo. Nekaj lepega pa je v življenju veliko. Menim, da lahko vsak pri sebi najde veliko stvari, ki so lepe. To je lahko koncert, na katerem vsi pojejo v en glas, lahko je to sprehod na Šmarno goro, kjer na vrhu pojejo ptički in je to en lep trenutek, skratka, vsak najde svoje," pa naslov pesmi z življenjem povezuje Iris.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.