Glasba

Skupina Sopranos nima skrbi

Ljubljana, 26. 05. 2020 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sopranosi pravijo, da je mnogo lepše, če si človek reče - nimam skrbi. Zato so se odločili, da za skladbo s točno takšnim imenom posnamejo tudi videospot. Živopisan izdelek, ki je poln sonca, neba in sladkih okusov, nosi sporočilo, ki ga po mnenju skupine v teh časih še bolj potrebujemo. Biti brez skrbi in si deliti nasmehe, pozitivne misli ter barve, vse to so zajeli v novem glasbenem izdelku.

Alenka Husič, pevka skupine je o skladbi Nimam skrbi povedala: ''Pesem je kot nalašč za dobro voljo in zagotovo bo botrovala vsakemu nasmehu. Prepričana sem, da bo s svojo pozitivo in ritmom, zazibala še tako kisel obraz. Naj prebudi otroka v vseh vas, tako kot ga je v meni.''

 

Videospot za skladbo je nastal pod režijsko taktirko Žiga Gjura. Vsak član skupine pa v video izdelku ''nosi'' svojo barvo in to dobesedno. ''Res smo se veselili tega snemanja, bilo je precej simpatičnih trenutkov, saj smo morali vsako barvno tematiko vzeti dobesedno, sama sem bila v barvi sonca, torej v rumeni, tako da je bila rumena miza, stol, moja obleka, vsaka najmanjša finesa in pripomoček. Morda je tudi duša za trenutek postala bolj sončna,'' je še povedala Alenka.

Alenka Husič v odtenkih pozitivne rumene.
Alenka Husič v odtenkih pozitivne rumene. FOTO: Rok Breznik

Njena kolegica in prav tako pevka skupine Iris Ošlaj pa je dodala: ''Alenka je bila v svojem sončnem elementu, jaz pa se nisem pustila prositi dvakrat, da nase nadenem vedno optimistično in kanček pocukrano roza.''  Tako je imel vsak član svojo barvo. Alenka torej rumeno in Iris Ošlaj nežno roza, Frenk Nova energično rdečo, Aleš Zibelnik poletno zeleno in Dejan Tabor nebeško modro.

Iris Ošlaj pravi, da ji je roza barva pisana na kožo.
Iris Ošlaj pravi, da ji je roza barva pisana na kožo. FOTO: Rok Breznik

Pod besedilo glasbe se podpisuje tekstopisec Rok Lunaček, ki je o sodelovanju povedal: ''Z Alešem Zibelnikom sva kolega že vrsto let in ga izredno cenim kot človeka in kot producenta, tako da mi je bilo precej naravno sodelovat z njegovimi kolegi iz benda. Alenka se mi zdi izjemna vokalistka, spremljam jo še iz začetkov kariere pri Bepop. Super pesem je nastala, verjamem, da bo veliko ljudem polepšala te ne-preveč brezskrbne dneve.''

Frenk Nova je izbral ognjeno rdečo.
Frenk Nova je izbral ognjeno rdečo. FOTO: Rok Breznik

Lunaček se skupaj s članoma skupine, Frenkom Novo in Alešem Zibelnikom podpisuje tudi pod glasbo, slednji pa je poskrbel za aranžma in produkcijo pesmi.  Frenk pa je o pesmi zaupal: ''Nenavadno sodelovanje, na koncu je pesem nekakšna mešanica starih Sopranos z nečim novim, kar začini vse skupaj. Vsekakor pa komaj čakamo, da jo zaigramo na koncertih, ko bo to možno. Tudi nas že precej srbijo prsti, dekleta pa najbrž tudi pete.''

 


  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
26. 05. 2020 21.00
-4
Kdo je pa temle klovnom dovolil uporabo priimka Sopranos?!
dzebo
26. 05. 2020 21.54
-4
Pacek22
26. 05. 2020 19.55
+6
Power rangersi :D
Militos
26. 05. 2020 19.01
-1
Kdo so ti zdaj?
bikoborec69
26. 05. 2020 19.01
-2
BepaJoseph
26. 05. 2020 18.42
+9
Pa kdo to plačuje? (snemanje pesmi, video spot...)
mijavci
26. 05. 2020 18.57
+9
Ti jest odgovorim, sami, ni problem nekaj reskirat za reklamo če za poroko vzameš 2500€, letno pa kar dosti špilajo, pa prav imajo, vsak band je toliko vreden za kolikor se lahko proda.
OlalaKokoĐambo
26. 05. 2020 18.37
+9
O bog.....Danes vsak ra cku poje ,snema, igra... Kot druzba smo propadli...lahko noc