Glasba

Skupina Sopranos predstavlja jesenske plesne ritme

Ljubljana, 23. 09. 2020 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina, ki je letos konec maja celo Slovenijo odela v barve aktualne pesmi Nimam skrbi in se uvrstila med najbolj predvajane slovenske skladbe na radijskih postajah, ne počiva na lovorikah. Zasedba namreč predstavlja novo pesem z naslovom Na smeh mi gre.

Z novo skladbo skupina Sopranos nadaljuje glasbeno pot v prepoznavnem pozitivnemu sporočilu in v funky-disco stilu, na čelu z edinstvenim vokalom Alenke Husić.

Pesem je ustvaril trio, ki se je podpisal že pod številne zimzelene skladbe. Frenk Nova in Rok Lunaček sta skupaj ustvarila glasbo, slednji se podpisuje tudi pod besedilo, Aleš Zibelnik pa je poskrbel za aranžma skladbe.

Videozgodbo je skupina zaupala režiserju Žigi, ki je s Sopranosi že ušpičil najbolj barvit video leta! In kot nam je skupina zaupala, so samo priprave na snemanje trajale dobrih štirinajst dni. Med drugim so morali poiskati številne rekvizite, da bi poudarili zgodbo in vloge v videu. Kje dobiti kačo in mačko, ki bo dodelala Kleopatrin kostum?  

Sopranos
Sopranos FOTO: Menart Records

Skupina v videu potuje skozi čas in prostor po svetovih, kjer širi nasmeh in veselje. 'Na smeh mi gre' je nadaljevanje njihove poletne uspešnice in video zgodbe 'Nimam skrbi', kjer zdaj v novi zgodbi Alenka izstopi iz svojega rumenega stanovanja in v zaprašenem prostoru najde rdeči gumb, ki jo popelje na misijo, ki ni lahka.  

"Ob snemanju videospota smo uživali v sončnicah, saj smo ujeli čas njihovega cvetenja! Frenka smo poimenovali 'Kralj džungle', Aleš je prejel naziv najbolj kul in modernega kavbojca, Iris je postala Kleopatra, jaz pa sem v ledeno mrzli vodi opazovala razbesnelega bika," je o videu razkrila pevka Alenka.

"Največ pozornosti je požela kača Arax, ki sta nam jo Nika in Aleš iz Bioexo prijazno posodila. Prav vsi smo jo želeli pokazati domačim," je še zaupala Iris.

Z novo skladbo 'Na smeh mi gre' skupina Sopranos želi, da bi vsak posameznik srečno začel svoj dan, kot se začne tudi začetek nove skladbe: "Objamem okoli sebe vse ljudi, plujem tam tam kjer sonce je v ljudeh, pojem pesmi, ki jih vsak pozna, moje besede pa so iz srca, dobre misli so moj glas, vsi mi smo eno le drug obraz ..."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mijavci
23. 09. 2020 18.53
+8
Bepop v razširjeni varijanti.
DirtySanchez
23. 09. 2020 18.46
+6