Glasba

Skupina Sopranos predstavlja najbolj čustveno pesem v karieri

Ljubljana, 24. 02. 2021 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Sopranos je lani postregla z dvema pesmima: ''Nimam skrbi'', za katero so posneli enega najbolj pisanih videospotov, in ''Na smeh mi gre'' v plesnih funky pop ritmih. Tokrat pa so se člani odločili za popolnoma intimen ambient skladbe, ki je po njihovem mnenju tudi najbolj čustvena pesem v karieri.

''Pesem 'Ukradi me nazaj' ima neskončno globino ženskega nagovora, če že moram nekako ubesediti občutke. Ženska zgodba, ki smo jo doživele že vse predstavnice nežnejšega spola,' je ob izidu novega singla dejala pevka skupine Sopranos Alenka Husić in dodala: ''Priznam, imela sem nekaj treme zaradi skladbe, tako intimna in krhka je, da je bil precejšen zalogaj povedati to zgodbo brez cmoka v grlu.''

Skupina Sopranos se predstavlja s čudovito balado Ukradi me nazaj.
Skupina Sopranos se predstavlja s čudovito balado Ukradi me nazaj. FOTO: Menart Records

Pod glasbo in besedilo pesmi se podpisuje Rok Lunaček, ki je s skupino sodeloval že pri prejšnjih dveh singlih, za aranžma in produkcijo pa član skupine in producent Aleš Zibelnik''Alenka je izjemen interpret in tudi sam sem čakal na priliko, ko bodo lahko poslušalci slišali njeno subtilnejšo žensko plat. Pesem je z njenim vokalom tako zelo pitna in človeka spodnese,'' je povedal Lunaček.

Frenk Nova, ustanovni član skupine in kitarist, je ob izidu čustvene pesmi še dejal: ''Drži, smo pop skupina, ki je vedno skrbela, da ljudi dvignemo na noge na raznih koncertih in žurkah. Tokrat pa s pesmijo Ukradi me nazaj, želimo pokazati tisto našo najbolj intimno in čustveno plat, ki jo marsikdo od nas skriva v življenju, četudi je najlepša."

Alenka Husić
Alenka Husić FOTO: Menart Records

Videospot Ukradi me nazaj so člani skupine posneli z Rokom Breznikom (Foto Factory), ki je s skupino sodeloval že pri prejšnjih dveh videospotih. Za razliko od prejšnjih dveh spotov, so tokrat ''ušli'' v bolj mirno okolje, zgodbo odnosa dveh parov, ki se tako zanimivo zaplete.

"Barvni videospoti so mi sicer zelo pri srcu, v primerjavi z videospotoma 'Nimam skrbi in Na smeh mi gre' bo v tem izdelku prikazane nekaj temačnosti, dramatike. Ko hrepenimo po nečem ali nekom, nas obdaja vse prej kot barva mavrice," o spotu pove Alenka in še doda: "Ko smo iskali lokacije, kjer bi posnela svoje solistične dele pesmi, smo zaradi vseh ukrepov naleteli na precej zavrnitev iz strani lokacij, zato je moral režiser Rok Breznik toliko bolj (napeti možgane in) vklopiti kreativne misli. Poleg glavnega kadra, ki je bil posnet v prečudovitem ambientu Frančiškanskega samostana v Novem mestu, so zgodbo videospota zaokrožili štirje igralci, katerim se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in več kot prepričljiv nastop." 

Ob koncu pa člani še sporočajo: "Že sama pesem in zgodba sta prečudoviti, drugačni od naših prejšnjih, to, da smo v videospot vključili še igralce, okrog katerih se odvija zgodba, je pa sploh nekaj novega za nas. Naj se vas tako pesem kot videospot dotakneta, kot sta se vseh nas."

Koronavirus pasica november

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Longyohn
24. 02. 2021 18.08
+1
Kdo ve ce bo Ambrozic bo se kaj objavljal? Vcasih je vsaj enkrat tedensko...
Longyohn
24. 02. 2021 17.20
+2
Ni ta Frenk reklamiral nekega produkta za rast las. Naceloma ne verjamem v te produkte samo ko sem videl da tako vplivna oseba v estradi to uporablja sem skoraj kupil.
Nin?a1229
24. 02. 2021 17.06
+2
Najprej čestitke za najbl debiln ime skupine na planetu, glede na to, da vas pod imenom sopranos, na spletu živ bog ne najde. Druga čestitka gre pa Frenku, za čupco !