Glasba

Skupina .travnik ostaja zvesta mariborščini, druženju in zaljubljenosti

Maribor, 26. 09. 2022 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborska skupina .travnik je izdala svoj drugi album Pubeci ne spijo. Po prvencu Pubeci ne jokajo so obrisali solze in jih zamenjali za znoj na plesišču, saj se z novim izdelkom odmikajo od melanholičnih melodij in otožnih besedil, drvijo s hitrejšim ritmom ter se nagibajo k ostrejšemu in bolj grobemu zvoku.

Skupina .travnik predstavlja svoj drugi album Pubeci ne spijo.
Skupina .travnik predstavlja svoj drugi album Pubeci ne spijo. FOTO: Luka Hernet

Če so .travnik pri prvem albumu bolj božali, zdaj več pikajo, celo režejo. Pridružili so se epidemiji žuranja ob ponovnem odprtju klubov in se odpravili ven. Pravijo, da drugi album Pubeci ne spijo prevevajo nočna energija, temačnost in elektronski zven, v njem pa so 'nahajpani', jezni, podivjani, naelektreni, glasni, strastni in odločni. Kljub temu ostajajo zvesti 'boysom', druženju, mariborščini, zaljubljenosti in sentimentalnosti, le da teme podajajo v surovejši in bolj robati obliki.

Fantje bodo svoj drugi glasbeni izdelek v petek predstavili v MC Pekarni v Mariboru, 20. oktobra pa še v ljubljanski Gali Hali. Obljubljajo, da bodo na koncertih nočno energijo albuma zajeli v divje, a sproščeno vzdušje, kjer "niti en pubec niti pubica ne bo spal/-a". "Švicajte, mošpitajte, pijte, ljubite, govorite, pojte, skratka bedite s pubeci. Da ne bodo spet jokali," sporočajo.

Skupina .travnik so Urban Senekovič - YNGFirefly, Jure Meglič - Megi, Matic Komel - Mlejki in Vid Peršak - Larry. Gre za kolektiv, ki je kombinacija druženja, prijateljstva, zajebancije in pripadnosti domačemu Mariboru. Zase pravijo, da se neradi opredelijo za pripadnike določenega žanra, njihovo glasbo pa bi krovno lahko označili za alternativni hip-hop. V svojih pesmih so lirično izpovedni, iskreni, surovi, pogosto šaljivi in pronicljivi.

Leta 2021 so izdali svoj prvenec Pubeci ne jočejo, ki je bil ustvarjen v času koronske ustavitve javnega življenja – nastal je melanholičen, hrepeneč in čustven album. V intervjuju za naš portal so takrat spregovorili o svojih glasbenih začetkih, nastanku skupine, slovenski rap sceni in njihovih načrtih za prihodnost. "Naš cilj je samo to, da delamo dobro, vse ostalo pride zraven," so dejali med drugim.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.