Glasba

Slavko Ivančić o sodelovanju z Leanom Kozarjem Luigijem: Mladim je treba pomagati

Ljubljana, 09. 04. 2024 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva primorska glasbenika, mlajši, Lean Kozlar Luigi, in starejši, Slavko Ivančić, sta združila glasove v novi skladbi Lepo. Skladbo je spisal Lean. Sprva jo je pisal zase, a že v fazi nastanka ugotovil, da bi bila boljša kot duet. K sodelovanju je povabil legendarnega Slavka Ivančića, ki se ni obotavljal, temveč je bil takoj za. Skladba Lepo je tako plod sodelovanja dveh generacij primorskih glasbenikov.

Lean Kozlar Luigi je z glasbo začel zgodaj, saj je že kot otrok obvladal kitaro, bobne in trobento, kmalu pa ugotovil, da mu leži tudi petje. Ustvarjal je z več skupinami, med drugimi je pel tudi pri Gedore, ki so bili nekaj časa tudi Slavkov spremljevalni band. In ravno takrat so se Leanove in Slavkove poti tudi prvič prekrižale in stkalo se je prijateljstvo. Ko je Lean pisal skladbo Lepo, ni bilo dvoma, koga bo najprej poklical.

Lean Kozlar Luigi in Slavko Ivančić sta združila moči v novi skupni pesmi.
Lean Kozlar Luigi in Slavko Ivančić sta združila moči v novi skupni pesmi. FOTO: Jan Koštric

Slavko se je vabilu po snemanju dueta odzval in svojim oboževalcem primorska pevca sedaj predstavljata skladbo z naslovom Lepo. Pri njej so sodelovali še Marko Hrvatin na kitari, Mitja Bobič na klaviaturah, Teo Parovel na bobnih in Simon Markežič na bas kitari, nastala pa je v studiu Tartini v Piranu s producentom Benjaminom Shockom.

Videospot sta Lean in Slavko snemala z Janom Koštricem, poleg njiju pa v njem nastopa še igralka Sara Hodžič. Posnetki so večinoma nastali v Krajinskem parku Strunjan, na mestu, kjer se srečujeta kopno in morje ter prevladuje narava. 

"Mi smo Primorci, mi smo nekaj posebnega," pravi Ivančić o sodelovanju med primorskimi glasbeniki, z njim pa se strinja tudi Lean, ki razkriva, da je bil refren napisan za njegovo punco, ker je z njo najlepše, dodaja pa še: "Lepo je v dobri družbi, lepo je pri nas na morju in lepo je vedno s Slavkom." Ivančić pa o pesmi Lepo pravi: "Ko sem dobil ta komad, sem ga poslušal enkrat, dvakrat pa refren in kitico, pa mi vse 'štima'. Ko pa prideš sem, pa ugotoviš, da je to to." S tem z roko pokaže na ozadnje, kjer se razprostirajo strunjanske soline.

Lean se Slavka spominja, ko je skupaj z ostalimi otroki prisostvoval vajam, ki jih je imel ta s takratno skupino."Tvoj oboževalec sem že od malih nog, danes pa pojeva skupaj. Kmalu bo že deset let od prvega skupnega koncerta. Do njega imam največ spoštovanja," pravi mlajši član tega dvojca, starejši pa dodaja, da enako čuti tudi on do Leanovega dela: "Mladim je treba pomagati, če smo tukaj, še bolj, da poudarimo to primorsko navezo."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.