Glasba

Sopranos: Pesem Srečna ima podton hrepenenja in ultimativne sreče

Ljubljana, 26. 10. 2022 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Sopranos predstavlja novo skladbo Srečna, za katero pravijo, da je nekakšna uvertura v leto 2023, ko bodo proslavljali 15. obletnico delovanja. Avtor besedila Aleš Zibelnik je o novem singlu dejal: "Ko sem naredil melodijo, sem takoj vedel, da imamo pesem, ki je izrazito 'naša' in za Alenko. Ona ima ta primarno ženski čut, ki ga izredno dobro izraža skozi skladbe s svojim žametnim glasom."

Sopranosi nadaljujejo s svojim pestrim glasbenim ustvarjanjem. Poleg številnih nastopov so v zadnjih letih osvežili svoj repertoar z obilico avtorske glasbe, predstavili so pesmi, kot so Nimam skrbi, Ukradi me nazaj, Na smeh mi gre in Ni dileme. Sedaj predstavljajo svojo najnovejšo stvaritev, pesem Srečna, za katero pravijo, da je ena bolj 'ženskih' na njihovem repertoarju.

"Srečna ima tisti podton hrepenenja in ultimativne sreče v enem. V kiticah je ženska, ki je umirjena in v zavetju objema z glavo v oblakih; refren pa je razigran, konkreten, tak kot ženska je, ko ne rabi drugega kot svoje sorodne duše. Ko sem naredil melodijo, sem takoj vedel, da imamo pesem, ki je izrazito 'naša' in za Alenko. Ona ima ta primarno ženski čut, ki ga izredno dobro izraža skozi skladbe s svojim žametnim glasom," je o skladbi povedal Aleš Zibelnik, avtor melodije, Alenka pa je dodala: "Pesem je na prvo poslušanje vsekakor preprosta, ampak zelo, zelo čutna. Se mi zdi, da je to nekako postal naš podpis, ki ga ljudje počasi sprejemajo in jim je tudi zelo všeč."

Besedilo za pesem Srečna je napisal Rok Lunaček, režijo videospota pa je skupina ponovno prepustila Janu Koštricu, s katerim so že sodelovali pri pesmi Ni dileme."Če se z nekom ujameš, nastane dobitna kombinacija. Je pa spot nekoliko drugačen od preostalih, saj se vselej radi domislimo česa novega, drugačnega. Velik hvala Janu, ki je naše želje in ideje tudi upošteval," je za konec še dodal Frenk Nova.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
26. 10. 2022 20.29
ta Frenk Nova tip je večna misterija
disorderliness
26. 10. 2022 18.27
Najboljši del videa je "rutar".