Glasba

Symphonika on the Rock navdušila: To je večerna šola zgodovine rock'n'rolla

Ljubljana, 19. 05. 2024 16.14 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Alen Podlesnik, Simon Vadnjal, K.A.
Komentarji
2

Veličastne uspešnice iz zgodovine rock glasbe so v spremstvu orkestra v soboto tresle zidove ljubljanskega Cankarjevega doma. Predstava Symphonika on the Rock je navdušila z zimzelenimi od skupine Queen do Rolling Stones pa Led Zeppelin, Gunsov in številnih drugih.

V Cankarjevem domu se je v soboto zgodila večerna šola zgodovine rock'n'rolla. Tako sta dveurni glasbeni šov na kratko povzamela glavna pevca široke zasedbe italijanskih glasbenikov. "V Italiji so koncerti klasične glasbe kot maša v cerkvi. Vsi mirno sedijo s prekrižanimi rokami, tam so tihi aplavzi. Potem pa jim rečemo, bemti, da ne! Vstanite, začnimo z zabavo!" sta povedala Fabio Dessi in Letizia Merlo, pevca zasedbe Symphonika on the Rock.

Slovenskemu občinstvu je koncept združevanja klasičnih glasbil in rokerskih kitar očitno zelo po godu. Predstava Symphonika on the Rock je bila v Cankarjevem domu razprodana že tretjič, v nedeljo bodo v Kopru tresli Bonifiko. "Obožujemo rock'n'roll, pa tudi klasiko, oboje združimo. Rezultat je prava zabava. Vsem se zmeša na naših koncertih. Verjetno je povsem v redu, da za koncert občinstvo obleče džins in usnje. Tako je, tako bo boljše," je prepričan pevec.

Za tak projekt so moči torej združili tako klasično izobraženi glasbeniki kot potetovirani rokerski naturščiki, v bendu namreč nihče ne viha nosu nad nikomer. "Klasične glasbenike navdihujejo rock glasbeniki in obratno. Gre za mešanico čustev in to delimo z občinstvom - vsak večer," sta še zaključila glasbenika. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zeko2105
22. 05. 2024 11.57
+1
bil na koncertu, kaj slabšega še ne, žaljivka za rock
MarioKarjola
21. 05. 2024 12.29
+1
Visokoleteča, predraga in patetično slaba predstava slabega cover banda. Nič od simfonike, zelo malo in slabo odigranega rocka, škoda denarja za karto.