Film/TV

Teorija zarote ali resnica? So Kubricka ubili 666 dni pred letom 2001?

Ljubljana, 04. 08. 2019 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Eno zanimivih hollywoodskih dejstev je, da je Stanley Kubrick umrl 666 dni pred 1. januarjem leta 2001. 2001: Odiseja v vesolju je eden njegovih najbolj vizionarskih in pomenljivih filmov, nekateri pa so prepričani, da so Kubricka umorili, ker je razkril temne plati iluminatov in hollywoodske elite.

Stanley Kubrick naj bi verjel, da pedofili vodijo svet. So ga umorili, ker je razkril temne plati iluminatov in hollywoodske elite?
Stanley Kubrick naj bi verjel, da pedofili vodijo svet. So ga umorili, ker je razkril temne plati iluminatov in hollywoodske elite? FOTO: Profimedia

Ena možnih "teorij zarote" je, da je bil režiser Stanley Kubrick, poznan po filmih Lolita, Steze slave, Izžarevanje, Peklenska pomaranča, Full Metal Jacket, priča elitnim zabavam iluminatov, kot je bila tista družine Rothschild in njihovih slavih gostov v maskah. Kubrick je namreč umrl samo nekaj dni potem, ko je leta 1999 studiu Warner Bros pokazal svojo verzijo filma Oči široko zaprte (Eyes Wide Shut).

A kar smo videli v kinih in na domačih videoformatih, več kot očitno ni film, ki ga je Kubrick želel predstaviti občinstvo. Studio je namreč izrezal 24 minut filma, katerega vsebine ne pozna prav nihče. Je razkril bizarni svet skritih seks zabav iluminatov in njihove perverzno-satanistične obrede najvišjih slojev, kjer naj bi se šli luciferijanske rituale, ki so segli vse do kanibalizma in človeških žrtvovanj?

Najbrž nikoli ne bomo izvedeli, Jay Myers pa v svojem kratkem dokumentarcu The Real Eyes Wide Shut (Prave oči široko zaprte) trdi, da je sta bila Tom Cruise in Nicole Kidman za film izbrana načrtno, četudi nista bila primerna za vlogi protagonistov. Čeprav je dr. Bill Harford premožen, se mu ne sanja, da je njegova žena Alice del iluminati kulta, saj naj bila njegova nevednost alegorija na ameriško občinstvo. Ena možnih teorij je tudi ta, da je Cruise nekaj podobnega videl v Hollywoodu in se je zato zatekel k scientologiji – z željo po zaščiti.

Po Kubrickovi smrti so iz filma izrezali 24 minut.
Po Kubrickovi smrti so iz filma izrezali 24 minut. FOTO: Profimedia

Družina Rothschild je namreč 12. decembra leta 1972 organizirala zabavo v maskah, na gradu Ferrieres blizu Pariza, ki so ga osvetili, kot da je v "plamenih pekla", hkrati pa je sumljivo podoben tistemu, ki ga je v filmu Oči široko zaprte pokazal Kubrick. Med gosti zabave Rothschildov je bila smetana iluminatov, od umetnikov, modnih kreatorjev do drugih zvezdnikov in kraljevih glav. Goste so sprejeli moški v mačjih maskah, ki so jih vodili v glavno sobo, kjer je Marie-Helene de Rothschild čakala v veliki maski jelena z velikanskimi rogovi na glavi. Maske rogov so bile zgodovinsko del poganskih ritualov.

Povabljenci so dobili vabila, ki so bila napisana 'nazaj', in so potrebovali ogledalo, da so jih lahko prebrali, kar nakazuje na načelo Aleistra Crowleyja, da naredi vse v obratni smeri (nazaj). S te zabave obstaja nekaj zanimivih in bizarnih fotografij, celo poškodovanih lutk otrok na mizah, kar naj bi nakazovalo na njihovo sovraštvo do človeštva. Med gosti je bil tudi Salvador Dali, Audrey Hepburn pa je nosila na glavi kletko, kar nakazuje na "nadzor uma". Ena bolj bizarnih podob s te zabave pa je bila podoba gole ženske lutke na nekakšnem oltarju za darovanje, ki ob kateri sta dva moška, kar sta kasneje upodobili tudi performerka Marina Abramović in pevka Katy Perry v videospotu Bon Appetite.

Zanimiva podrobnost je tudi, da ko v filmu razkrijejo Cruisa kot sleparja, voditelj maskirane zabave sedi na stolu z izrezljanim dvoglavim orlom, ki je znak družine Rothschild in je tudi del njihovega grba. Da je stvar še bolj resnična, pa priča dejstvo, da je Kubrick omenjene prizore posnel v dejanski vili Rothschildov, Mentmore Towers v britanskem Buckinghamshiru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obstaja sum, da so iz filma odstranili celoten prizor, nekaj, kar je osmislilo vse ostale prizore, kar niso bili le naključni klipi, saj je bil očitno tako pomemben, da ga Kubrick ni želel odstraniti iz končnega filma. Nekaj podobnega se mu je zgodilo tudi pri filmu Izžarevanje, saj je bila evropska različica izrezana in kar 27 minut krajša od originalno mišljenega filma. To so kasneje popravili z DVD izdajo prvotne različice, kar pa se pri Oči široko zaprte (žal) očitno nikoli ne bo zgodilo.

Kubrick naj bi sicer menil, da bodo predstavniki studia Warner Bros film sovražili in da "bodo ubijali", na večer, ko jim je pokazal film v Londonu, pa je bilo menda slišati 45 minut kričanja med njim in studijskimi možmi. Kubrick pa naj bi jim rekel, da "ne smejo spremeniti filma, saj ima tako zapisano v pogodbi". Nato naj bi jezno oddrvel iz prostora, in to je bilo zadnjič, da ga je kdor koli videl živega.

Zato se postavlja vprašanje, ali je bil Stanley Kubrick res umorjen zaradi skrivnosti, ki jih je razkril v filmi Oči široko zaprte? Številni raziskovalci so prepričani, da je to res, saj je veliko neverjetnih naključij, ki so pripeljala do njegovega nenadnega konca. Umrl je nekaj dni potem, ko je film predstavil studiu, in čeprav si je izboril popoln nadzor nad končno različico filma, je studio zavrnil, da bi pokazal vsebino izrezanih 24 minut filma. Številni verjamejo, da so hollywoodske elite, jezne zaradi razkritja, Kubricka umorile, da bi lahko na novo zmontirali film. Da pa je vse skupaj še huje, je Kubrick umrl 666 dni pred 1. januarjem leta 2001, prvim dnem letnice njegovega najbolj znamenitega filma 2001: Odiseja v vesolju.

Nekateri so prepričani, da so iz filma izrezali nekaj, kar je osmislilo vse ostale prizore, ki so sicer nekako težko razložljivi.
Nekateri so prepričani, da so iz filma izrezali nekaj, kar je osmislilo vse ostale prizore, ki so sicer nekako težko razložljivi. FOTO: Profimedia

Kubrick je umrl zaradi srčnega napada. Pa bi iluminati lahko izvedli umor, da bi ta izgledal kot srčni napad? Kot so povedali predstavniki CIA, je bilo to dejansko mogoče izvesti, saj so imeli strupene puščice, ki so lahko ubile človeka, ne da bi se vedelo, da je bil umorjen. Kaj pa bi Kubrick lahko pokazal v tistih 24 minutah? Vsi sodelujoči so podpisali stroge pogodbe o molčečnosti in zaupnosti. Najbrž pa je zadeva imela povezavo z zloglasno seks zabavo iluminatov.

Ena od teorij na koncu filma je tudi ta, da sta Bill in Alice svojo hčerko prodala elitinim krogom, kar nakazuje na pedofilijo in okultne rituale, z enakim otroškim vozičkom, kakršen je v filmu Rosemaryjin otrok Romana Polanskega, v katerem Mia Farrow žrtvuje svojega prvorojenca satanističnemu kultu: zakonca Harford tako nikoli nista ušla kultu in njuno hčerko dva skrivnostna moška, ki sta se prej že pojavila na novoletni zabavi, odpeljeta s seboj kot jagnje na zakol.

Malo filmarjev je sprožilo toliko fascinacije in spletk kot Kubrick, saj je postal prvo ime za kontroverzne filme in unikatno vizijo, s čimer je za vedno spremenil filmski svet. A njegovi filmi so precej več kot vizualne mojstrovine, saj so polni skritih sporočil in pomenov, ki razkrivajo skrivne resnice o našem svetu in tistih, ki ga vodijo. V filmu Oči široko zaprte je Kubrick razkril nekatere temne skrivnosti elit, kar je precej nevarna igra. Do te mere, da se je zanj morda končala s smrtnim izidom ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1538643
02. 07. 2020 09.44
+2
Iz filma gotovo nekaj manjka, saj film ima nit, vendar nima središča. Peljanje žejnih čez vodo.
User1538643
02. 07. 2020 09.46
BUONcaffee
04. 08. 2019 15.44
-9
666 , HAHAHAAAAAAAA, gotofi smo, HAHAAAAAAAA
BUONcaffee
04. 08. 2019 15.44
-12
Ljudje ne ločijo filma od realnosti, potem pa razne teorije zarote pridejo na dan.
RamzesII
04. 08. 2019 15.36
+20
Illuminati imajo radi številke. Znana zadeva.
BUONcaffee
04. 08. 2019 15.14
-9
Ljudje verjamejo v razne pravljice in neumnosti kot so religije, povzroča pa škodo. Kdaj se misli človeštvo že zresniti?????
BUONcaffee
04. 08. 2019 15.10
-7
Iluminati berejo vaše komentarje, huhuhuuuuuuuuuu.
detect
04. 08. 2019 14.49
-18
folk butast pa vse obrne na zaroto.
Tretja Švica
04. 08. 2019 13.57
+22
Ja res, da si upate drezat v osje gnezdo... Jaz verjamem, da so se ga znebili na hitro. Denar, viv, moč... Saj tako je že od pamtiveka...
Tretja Švica
04. 08. 2019 13.57
+4
lumpimonster
04. 08. 2019 13.43
-11
Če folk vrjeme v jezusa kristusa k je največja zgodovinska laž pa manipulacija pol je tut to za vrjet
BUONcaffee
04. 08. 2019 12.42
-24
Boli me za vse teorije zarote.
Quatflow
04. 08. 2019 12.41
+22
Teorija zarote je z drugimi besedami skrivanje dolocenih stvari pred mnozico. Vendar, ko se neka stvar izve, potem to ni vec skrivnost priviligiranih. Ce je resnicno interpretirana je pa spet drugo vprasanje. Marsikaj se ne vemo.. veliko cudnih stvari se dogaja v ozadju..podajajo nam samo droptinice in se te vprasljive
Malinha
04. 08. 2019 12.18
-4
Teorije zarote nastajajo tam, kjer so najbolj 'teoretično zarotniški', seveda, v polpismeni ZDA. Kje je največ 'vedenj' NLP-jev, kje je največ satanističnih obredij, kje je največ izganjalcev duhov, kje je največje mnoštvo cerkvenih ločin, kjer se štejejo za oh in ah božje resnice kakor v ZDA. In kje se najbolj objektivira ameriški duh, kakor v slavni zadnjih besedah v filmu "Eyes Wide Shut", ki jih izgovori Nicole Kidman...
MASTERSS
04. 08. 2019 12.16
+28
uff 24 da si upate napisat nekja čes rotchilda ,končno nekdo z mednožjem...tale film je vreden ogleda tom crusie in nicol kidman, odličen res...
Sha6ow66
04. 08. 2019 12.16
+39
sploh ne vete kaj se dogaja po svetu ljudje... elite imajo polno takih zabav v maskah da sploh ne veš kdo je kdo in se poslužujejo satanizmu
detect
04. 08. 2019 12.43
-8
Krta?a 21
04. 08. 2019 11.41
+6
Edini ki je bil sposoben posneti pristanek na luni. Ljudje še dons verjamejo.
detect
04. 08. 2019 11.47
-4
brainhead007
04. 08. 2019 11.38
+33
seveda so se ga znebili, češ revček je imel srčni infarkt po vsega 4-dneh po predstavitvi zadnjega filma...enostavno je preveč vedel, tudi pristajanje na luni gre po njegovi zaslugi.
detect
04. 08. 2019 11.48
-7
Debely
04. 08. 2019 11.25
+34
Bravo za članek.
detect
04. 08. 2019 11.14
-12
stalno neke teorije zarote,prav smešni so že s tem.
hotchilipoper
04. 08. 2019 10.44
+77
Vsa elita je zblojena do amena
crazy but true
04. 08. 2019 10.08
+6
Dvomim. Kubrick je bil pac Kubrick in se je boril za svoje "popolnosti". Pozabil pa je na svoje zdravje. Je pa Eyes wide shut zelo dober film, verjetno je pa bilo izrezano tisto kar je prevec povedalo o temnih plateh cloveske psihe za "normalno" obcinstvo..