Glasba

The Cure doslej predstavili tri nove pesmi

Berlin, 20. 10. 2022 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski kultni rockerji The Cure so na devetih koncertih trenutne evropske turneje predstavili že tri nove pesmi s prihajajočega albuma Songs of a Lost World. To so skladbe Alone, And Nothing Is Forever ter Endsong. Kmalu bodo koncertirali v naši neposredni bližini.

The Cure so na turneji doslej predstavili tri nove pesmi, vnovič pa je v zasedbi tudi nekdanji član Perry Bamonte (skrajno levo).
The Cure so na turneji doslej predstavili tri nove pesmi, vnovič pa je v zasedbi tudi nekdanji član Perry Bamonte (skrajno levo). FOTO: Profimedia

The Cure so 6. oktobra v latvijski Rigi začeli z evropsko turnejo Lost World Tour. Že na prvem koncertu so zaigrali dve novi pesmi, ki bosta na težko pričakovanem novem albumu Songs of a Lost World, in sicer Alone ter Endgame.

Oboževalci so lahko tudi opazili, da so nazaj v svoje vrste sprejeli starega prijatelja na kitari in (občasno) na klaviaturah Perryja Bamonteja, ki je bil pred tem član zasedbe med letoma 1990 in 2005.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupino na turneji spremlja ena izmed najljubših skupin frontmana Roberta Smitha The Twilight Sad, sicer pa The Cure igrajo okoli dve uri in četrt dolge koncerte, večinoma po 27 ali 28 pesmi.

Koncerte začenjajo z novo skladbo Alone, ki je epska grenko-sladka, a nežna skladba, Smith pa jo začne z verzom "to je konec vsake pesmi, ki jo pojemo". Endsong pa je okoli 10-minutna mračna stvaritev o minevanju, "življenju brez upanja, brez sanj, brez ljubezni", ki ji Smith sam, kot poje, ne pripada.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretjo novo pesem And Nothing Is Forever so premierno zaigrali 10. oktobra v Stockholmu na Švedskem, sicer pa so tisti najbolj zagrizeni oboževalci na dosedanjih koncertih lahko uživali tudi v skladbah, ki niso bile prav velikokrat na njihovem repertoarju v tem tisočletju. Med njimi so Charlotte Sometimes, The Last Day of Summer, The Drowning Man, At Night, The Figurehead, Cold, The Hanging Garden, A Strange Day ter Kyoto Song.

Robert Smith bo 27. oktobra v zagrebški Areni z The Cure prvič izvedel samostojni koncert na Hrvaškem.
Robert Smith bo 27. oktobra v zagrebški Areni z The Cure prvič izvedel samostojni koncert na Hrvaškem. FOTO: Profimedia

Največ pesmi igrajo z (za mnoge) najboljšega albuma Disintegration (7), po pet z albumov The Head on the Door ter Pornography, štiri s Seventeen Seconds, tri z albuma Wish in tako naprej. Seveda bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki pričakujejo bolj klasične pesmi, kot so Just Like Heaven, A Forest, Lullaby, In Between Days, Close To Me, Friday I'm in Love ter Boys Don't Cry.

Slovenski in še posebej hrvaški privrženci skupine pa so že krepko na trnih, saj bodo The Cure čez teden dni, natančneje 27. oktobra, imeli prvi samostojni koncert na Hrvaškem. Takrat bodo nastopili v zagrebški Areni, za katero je nekaj vstopnic še vedno na voljo. Ali bodo na seznam izvajanih pesmi dodali še kakšno novo skladbo ali kakšen redek biser iz bogate diskografske zgodovine, pa bomo izvedeli šele na koncertu ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mammon Abaddon
20. 10. 2022 11.42
+1
A tko zagledajo te klovni?
gandolfino
20. 10. 2022 09.46
-4
Poklon kaj so predstavljali 30 let nazaj..take bi šel gledat v živo..ampak da pa bi šel gledat voščene lutke in stare ateje..ni ga tega dnarja tud če mi kdo podari karte ne grem..
kar_nekdo
20. 10. 2022 09.43
+2
Že odštevam dneve do Zagreba... Še 7... Komaj čakam...
Mammon Abaddon
20. 10. 2022 11.44
+2
Lukrisa
20. 10. 2022 09.35
+1
Ta pa ima goste lasi.