Glasba

Tinkara Kovač in Kevin Koradin: Bila sva mulca, polna glasbenega navdiha

Ljubljana, 30. 03. 2020 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glasbenika Tinkara Kovač in Kevin Koradin se poznata že vrsto let in čeprav se poznata že zelo dolgo, do zdaj še nista glasbeno sodelovala. Zdaj pa sta se, po ponovnem srečanju, odločila, da posnameta duet.

"S Tinkaro se poznava že zelo dolgo, saj sva oba začela svojo glasbeno pot na Obali v devetdesetih letih, kjer sva obiskovala tudi glasbeno šolo. V zadnjih 15 letih sva se večkrat srečevala na kakšnih koncertnih festivalih, vmes pa sva bila tudi nekaj let soseda v Ljubljani," je povedal Kevin Koradin in dodal, da sta se letos ponovno srečala po dolgem času in da so med zabavo stekle besede o sodelovanju: "Ugotovila sva, da sta najina glasova zelo kompatibilna." Kevin je Tinkari predstavil demo ene svojih novejših pesmi in Tinkara je bila navdušena nad melodijo, ki ji jo je predstavil.

In tako se je začelo glasbeno sodelovanje dveh Primorcev. Skupaj sta dokončala besedilo njune nove pesmi, ki nosi naslov Obraz. "Sodelovanje je v vseh pogledih potekalo krasno, brez zapletov, lepa izkušnja, ki jo bova še ponovila. Delati s Tinkaro je užitek, saj imava podoben pogled na glasbo in podobno etiko dela, cenim jo kot osebo in glasbenico, njen prepoznaven glas in stil petja pa sta ena tistih, ki bodo za vedno zapisani v zgodovino slovenske glasbe."

'Mulca, polna glasbenega navdiha in načrtov'

Tinkara, ki Kevina pozna že vrsto let, pravi, da se je spraševala, kako to, da nista sodelovala že prej. "Kar hitro postane jasno, da še ni bil čas, da se tako kot v glasbi še nismo uglasili v skupni akord. S takšnimi mislimi in občutki sem vstopila v sodelovanje s kolegom, Primorcem Kevinom Koradinom, ki se mi je s svojo prodorno, toda subtilno glasbo, kot žarki skozi temo zapisal v moj glasbeni DNK spomin že mnogo let nazaj, ko sva bila oba še mulca, vendar že takrat polna glasbenega navdiha in načrtov." Dodala je, da je že ob prvem poskusu skupnega petja bila začudena, kako zelo se njuna glasova ujemata. "Kevin je avtorsko našel pravo mero popa, rocka, teme in svetlobe in vse to povezal v lepo skupno celoto. Vesela sem, da sva združila glasbene moči in vem, da je to šele začetek."

Pesem Obraz o zrcaljenju nasprotij dveh spolov

Zgodba, ki jo pojeta, je nekakšno zrcaljenje in konfrontacija moškega in ženskega protipola in obenem spoznanje, da si v čustvih na koncu koncev nismo prav nič drugačni, sta povedala glasbenika.

Za produkcijo je poskrbel Kevinov dolgoletni glasbeni partner Clifford Goilo, snemali pa so na Obali in v Ljubljani. Pri projektu je sodeloval tudi ljubljanski producent Peter Penko. Zaradi trenutne situacije so post-produkcijo pesmi posneli doma in bili v stiku preko telefona in elektronske pošte.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

orcus
30. 03. 2020 14.46
+2
Ce pa mi je kdo mimo, pa mi je ta zenska. Njen pogled je zvisen pokroviteljski. Zavedno si jo bom zapomnil, ko je izsiljevala minutazo na radijskih postajah. Nikoli ne bom poslusl njenih pesmi.