Glasba

Tuki zdej nas ponovno navduši Eva Pavli

Ljubljana, 03. 07. 2022 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
11

Trnovski raper Skova in njegova ekipca so že na morju.

EVA PAVLI - Tuki zdej

Perfektno! Učinkovito, obenem enostavno. Vokalno izjemno bogato – to pomeni marljivo zapeto in prav enako produkcijsko zloženo skupaj –, pa tako zelo nežno in čutno. Glas Eve Pavli je nepoboljšljivo zapeljiv, v tej kombinaciji njegova eleganca resnično dosega maksimume. Melodija tako ali tako pritegne, praktično house tempo pa te ne izpusti. Se ti ljubi migati – pleši, si za lenarjenje v viseči mreži – čilaj! Kvalitetna in moderno zveneča popevka zlahka ponudi univerzalno rabo. A to še ni vse. Tuki zdej ima(mo) še ključni hook ali frazo, ki še dodatno zašarmira oziroma na mah osvaja simpatije ter navihano leze v poslušalsko podzavest. Ta u-u-uuuu ustvarja le še več čarobnosti. Pa še čudovit sanjski ali dreamy  video spot. Prava umetnina. Je človek kar ganjen, ko se zave, kaj tudi tu zmorejo brihtne kreativne duše. Pop milina par excellence.

 

Ocena: 5

 

SKOVA FT. ROK & KUNA - Produced By Dopust

Prgišče krasnih'n'zabavnih prispodob se najde že v prvi minuti zafrkantsko naslovljenega poletnega hita. Z njim se predstavljajo in postavljajo Skova, trnovovski raperski ekselentnež, in njegova popotniška tovariša Rok in Kuna. Dopustniška ruta je, kakopak, začrtana proti jugu. Flip-flops junaško na Hrvaško! Ker vemo, kako je tam, zlahka predvidimo tudi to, kako bo tam to poletje. Vse se odvija z naglico, zato je še prekmalu tu rima kreativa/pozitiva. Eh, drugo že, toda prvo pa le pogojno. Soliden funkoidni štos, ki pa ne bo historičen. Tako kot tak ne bo niti letošnji dopust. Pa saj bo ta spet samo pri sosedih.

 

Ocena: 4

 

CHRIS BROWN - We (Warm Embrace)  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uvod v video prikazuje nočne more Chrisa Brown, pri čemer so te podložene s popevko, ki je povsem značilna za obsojenca R. Kellyja. Navezavo na nečedne ali nezakonite vedenjske razvade obeh ameriških soularskih mega zvezdnikov tokrat namenoma puščam ob strani. Ko se je Chris Brown, nemara najbolj vešč plesalec med vsemi pop veličinami, pojavil v paru s tudi pevsko kolegico Normani, smo že v klasičnem Brownovem okolju. Normani kot vokalistka v posnetku Warm Embrace sicer ne sodeluje. WE je eden od treh singličnih opomnikov na pravkar izdani deseti album tega izjemnega performerja. Brown trdi, da je v procesno selekcijo kreairanja aktualnega albuma Breezy začetno vključil kar 250 komadov! Ne čudi, da jih njegovo novo veliko delo vsebuje nič manj kot 24. No, konkretno pa ob konzumirjanju songa WE velja, da pri glasbenem megalomanu Chrisu Brownu ni kaj dosti novega. Krepak pol-balsdni soul-pop odmerek, kakršnih je Brown v zadnjih nekaj sezonah nanizal že precej.  

 

Ocena: 3,5

 

ŽAN SERČIČ - Naj me vzame

Zadnji singlični met Žana Serčiča je idejno sila skromen. Upočasnjen ljubezenski ragatonček z izrazito predvidljivo teksturo ponuja občutno premalo mesa za resno analizo. Pač, še en tak. Avtor, ki se je dokazal kot sposoben izvesti občutno boljše pop songe, se je očitno odločil, da bo za to poletje dovolj nekaj 110-odstotno stereotipnega. Prav vse, čemur lahko sledimo v Naj me vzame, je lahko predvidljivo. Romantična balada, zacoprana v dalmatinsko-karibskem štihu, preprosto ne prepriča. Nekolikanj bolje kaže scenografsko in cinematično bogato zastavljenemu video spotu. A kljub režiserskim naporom se zdi, da je igra večine nastopajočih precej trda, občasno vpadljivo amaterska. Še najbolj prepričljiv je Denis Porčič Chorchyp v vlogi enega od dveh nevarnih vunbacačev, s posebnim zanimanjem pa spremljam intervencijo tikokarja Nika Schwarzmanna Scwartzzija kot najbolj vročekrvnega svata. Vse glavne vloge, začenši z obliko in izvedbo popevke, pa so, ponovim, povprečne.    

 

Ocena: 2,5

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdeč alarm
03. 07. 2022 14.56
+1
Ocena članka -1
maske-so-padle
03. 07. 2022 12.00
+4
Res me zanima, če so ti članki plačani s strani 24 ur avtorju ali ravno obratno. Glasujem za drugo možnost.
maske-so-padle
03. 07. 2022 12.05
+2
Drugo vprašanje pa, kako hudiča je prišel do ocene 2.5 pri unem zadnjem. Verjetno realna ocena + 2.5
slayer2
03. 07. 2022 11.45
+2
Evo ga spet!!!
Millady
03. 07. 2022 12.18
-2
grande_pedro
03. 07. 2022 16.18
+0
PhoneRebel
03. 07. 2022 11.32
+9
glede žana sralca se celo strinjam z njim.
slovenec12
03. 07. 2022 11.20
-1
🤢🤢🤮🤮
neverminder
03. 07. 2022 11.16
+3
Evo ga. Spet.
Millady
03. 07. 2022 11.28
-3
mhri47
03. 07. 2022 11.14
+2
Kaj ni na dopustu? Raje uniči dan kakšnemu Slovencu.