V 60. letu je umrl bobnar skupine R.E.M.

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D.
KOMENTARJI
5
Z grammyjem nagrajena ameriška skupina R.E.M. je izgubila dolgoletnega člana – umrl je namreč njihov bobnar Bill Rieflin, ki bi letos praznoval 60. rojstni dan. Tragično novico je potrdil dolgoletni prijatelj.

Za posledicami dolgoletnega boja z rakom je umrl Bill Rieflin, 59-letni bobnar ameriške rock skupine R.E.M. Novico je na Facebooku potrdil njegov dolgoletni prijatelj in glasbenik Robert Fripp. "S težkim srcem vas obveščam, da je umrl naš dragi prijatelj in bobnar Bill," je začel zapis Robert in nadaljeval, da se ob njegovi smrti spominja vseh lepih trenutkov, ki so jih preživeli skupaj: "Spomin, ki se mi je utrnil, je star več desetletij. Ko sem prvič videl Billa v nekem baru v Seattlu. Sedeli smo za umazano mizo, pili viski v tišini in poslušali Birdland na džuboksu. Zaradi pozornosti, ki jo je imel ob tej pesmi, sem želel delati z njim in tako se je začelo čarobno sodelovanje in dosmrtno prijateljstvo."

Bill Rieflin
Bill RieflinFOTO: Profimedia

Z zapisom se mu je poklonil tudi basist legendarne skupine Nirvana, Krist Novoselic: "Tako mi je žal, da je Bill Reiflin umrl. Odlična oseba in izjemen glasbenik."

Bill je lansko leto žaloval za ženo, ki je prav tako umrla za posledicami raka. "Lani se je moral posloviti od svoje žene, s katero je bil 27 let, posloviti se je moral od čudovite slikarke Francesce Sunsten," je zapisal Robert.

Bill je s skupino R.E.M. sodeloval od leta 1997 naprej, ko se je upokojil Bill Berry, njihov prejšnji bobnar. Med letoma 2014 in 2020 pa je Bill sodeloval s skupino King Crimson.