Glasba

V dvorani slavnih rokenrola po novem tudi Missy Elliott, George Michael in Sheryl Crow

New York, 06. 11. 2023 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal
Komentarji
0

Ta vikend je v New Yorku odmeval spektakel v čast glasbenim ikonam, ki so jih sprejeli v druščino dvorane slavnih rokenrola. Ker letošnja podelitev sovpada z 50. obletnico hip hopa se je v druščino rokerskih ikon uvrstila tudi raperka Missy Elliott, družbo pa ji bo tam delal tudi 90-letni country zvezdnik Willie Nelson. Posthumno je svoje mesto med največjimi dobil tudi angleški zvezdnik George Michael, politično angažirano rock glasbo pa bo v dvorani slavnih po novem zastopala skupina Rage Against The Machine, ki se ji je na odru poklonil raper Ice T. Ženske kvote pretežno moške druščine slavnih bo odslej zastopala tudi ameriška ikona Sheryl Crow. Od leta 1986, ko so v dvorano sprejeli skoraj tisoč ustvarjalcev, je žensk namreč manj kot sto.

V ameriško Dvorano slavnih rokenrola so nedavno sprejeli nove glasbenike. Posebno čast so tako izkazali novi skupini glasbenih legend, ki so jih sprejeli, med njimi pa so tudi raperka Missy Elliott, pokojni angleški pevec George Michael ter angleška pevka Kate Bush. Na rdeči preprogi, ki je spremljala tradicionalno prireditev, so se zvrstili številni zvezdniki, med njimi pa je bila tudi Sheryl Crow, ki jo je ta večer doletela čast, da se pridruži najboljšim v rock glasbi.

Ameriška pevka je v svojem zahvalnem govoru dejala, da je zelo počaščena, da odslej lahko dela družbo tako eminentnim imenom rokenrol glasbe, pozneje pa je spregovorila tudi o svojem ustvarjanju. Kot je dejala, na to po rojstvu otrok gleda drugače. Dodala je, da so njene pesmi sedaj bolj aktualne. Pevka uspešnice All I Wanna Do je povedala, da ji navdiha ne zmanjka, sedaj pa ustvarja bolj po navdihu, ne le v določenem žanru, kot je to počela včasih.

Dvorana slavnih rokenrola, ki ima sedež v Clevelandu, je anketirala več kot tisoč glasbenikov, zgodovinarjev in članov glasbene industrije za izbiro najnovejših članov dvorane. Prvi mož dvorane John Sykes je po poročanju tujih medijev nedavno povedal, da letošnja množica glasbenikov "odseva raznolike umetnike in zvoke, ki opredeljujejo rokenrol", in poudaril, da letošnja slovesnost sovpada z 50. obletnico hip hop žanra ter 90. rojstnim dnevom ikone countryja Willieja Nelsona.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.