Glasba

Za vpis v dvorano slavnih rock'n'rolla nominirana Whitney Houston

Los Angeles, 16. 10. 2019 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med nominiranci za vpis v dvorano slavnih rock'n'rolla v prihodnjem letu je tudi pevka Whitney Houston. Glasbenice, znane po uspešnicah So Emotional, I Will Always Love You in My Name Is Not Susan, pred smrtjo nikoli niso uvrstili na seznam nominirancev.

Whitney Houston velja za eno najuspešnejših glasbenic 80. let minulega stoletja, kot morebiten vzrok, da ni bila nikoli uvrščena na seznam nominirancev za uvrstitev v dvorano slavnih, pa britanski BBC navaja, da je napisala premalo avtorskih skladb. Nove člane bodo v clevelandsko dvorano slavnih rock'n'rolla sprejeli aprila 2020.

Whitney Houston velja za eno najuspešnejših glasbenic 80. let minulega stoletja.
Whitney Houston velja za eno najuspešnejših glasbenic 80. let minulega stoletja. FOTO: Profimedia

Glasbenike lahko v dvorano slavnih rock'n'rolla vpišejo 25 let po izidu njihovega glasbenega prvenca. Whitney Houston ga je izdala leta 1985, sicer pa je le ena od 16 kandidatov za vpis v dvorano v prihodnjem letu. Ob njej so med drugimi nominirani Depeche Mode, Chaka Khan in Nine Inch Nails, posthumno pa tudi ameriški raper Notorious BIG. Med prvič nominiranimi glasbeniki so še Thin Lizzy, T Rex, Motörhead in Pat Benatar. Nominacija seveda ne zagotavlja mesta v dvorani slavnih rock'n'rolla. Med letošnjimi nominiranci so se denimo že šestič znašli nemški pionirji elektronike Kraftwerk.

O tistih, ki jih bo doletela čast uvrstitve v dvorano, bo odločalo več kot 1000 glasbenikov ter glasbenih poznavalcev in kritikov. Za svojega favorita je mogoče glasovati tudi preko spleta. Skupina ali glasbenik, ki bo prejel največ glasov oboževalcev, bo prejel dodaten glas za končni izbor.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PSIHOTERAPEVT
16. 10. 2019 10.12
Death metal ;)
Acjom1
16. 10. 2019 09.38
+6
Se strinjam, Whitney si zasluži vso čast, ampak Rock'n'roll??
Merhabap
16. 10. 2019 09.27
+5
Nepozabna Whitney
Marilyn Monroe
16. 10. 2019 09.06
+6
Whitney je najboljši vokal ever . Tudi po tolikih letih, ji ne more nobena parirat . Whitney je samo ena.