Glasba

Žan Serčič z zabavno pesmijo o karanteni: v videu pooseblja stereotip, nastal v samoizolaciji

Lenart, 15. 04. 2020 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Katja Dobrijević
Komentarji
2

Glasbenik je med samoizolacijo dobil navdih – napisati pesem, ki na zabaven način opisuje našo trenutno situacijo. A ne samo to, Žan je posnel tudi videospot, v katerem pooseblja, kot pravi sam, stereotip, ki je nastal v zadnjih nekaj tednih.

 

Žan ne lenari: dokončuje svoj album in pri novih pesmih pomaga Janu Plestenjaku

"Samo še spim in samo še jem," v svoji novi pesmi poje Žan Serčič. Pa je glasbenik res tako len, kot je to predstavil v pesmi in novem videospotu? Pravi, da ne, a da je to nekakšen stereotip, ki je nastal v zadnjih tednih, ko se je celotna Slovenija zaustavila. "Veliko ljudi poznam, ki se poslužujejo te tehnike," je povedal Serčič in dodal: "Kakšen dan že ležem na kavč, pogledam kakšen film in zraven kaj pojem, ampak težko bi bil to moj življenjski stil. Te dni z ekipo končujemo moj novi album, ki izide 22. 5. na vseh platformah in v fizični obliki in poleg tega skupaj z Janom Plestenjakom producirava njegov novi album."

Po navdih na družbena omrežja

Pravi, da je za pesem Karantena Jam dobil inspiracijo skozi trenutno situacijo: "Tako kot v pesmi pravim: 'Inspiracija zadene, ko okoli sebe pogledam.'  Vse stvari, o katerih sem pisal, vidim v teh čudnih časih, na družbenih omrežjih, pri ljudeh, ki me obkrožajo in najbolj pri sebi – moja reakcija na to. Lahko bi se skril v kot in počakal, da mine, pa to raje izkoristim za svojo zabavo in zabavo drugih, ki je v teh dneh z bombardiranjem negativnih informacij še kako potrebna." Da je pesem zaživela, je potreboval kakšen dan, pravi Žan in doda, da se je vse skupaj zgodilo zelo spontano. "Za inspiracijo sem šel pobrskati kar med svoje prijatelje na družbena omrežja, kjer se skriva zakladnica idej." Tudi videospot je bil posnet razmeroma hitro: "V enem popoldnevu. Ker sem bil sam sebi vizažist, je potekalo hitreje. Pa manj stroškov je bilo!"

Žan Serčič med snemanjem domačega videospota.
Žan Serčič med snemanjem domačega videospota. FOTO: osebni arhiv

Sicer pa Žan pravi, da dneve karantene preživlja z dekletom Lano in tudi s svojo osemletno nečakinjo, s katero sta pred kratkim posnela njen prvi video. Žan je sicer velik ljubitelj fitnesa, zato nas je zanimalo, ali se je kaj zapustil: "Treningi ne trpijo! Več možnosti za kreativo in eksperimentiranje s treningi v naravi in treningi v paru. Več tečem kot prej in tudi manj uporabljam uteži, ker jih nimam toliko na voljo. Pa vendar me punca Lana večkrat 'zajaha' in tako si vajo otežim." (smeh)

Kar se ukrepov tiče, Žan nima večjih težav z njimi. "Tudi na splošno se nerad obremenjujem s stvarmi, na katere sam nimam vpliva." Dodaja, da pogreša očeta, ki je v rizični skupini, zato sta obiske omejila, in nekaj svojih prijateljev. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

akize
15. 04. 2020 16.53
+4
Kdo sploh je to in koga briga kaj nabija v svoji sobi?
Diegol14
15. 04. 2020 16.36
+4
Še ena samopromocija....ma kdo si ti? Kolk si plaćal?