Glasba

Ževža: Vse se da, če se hoče, samo bodi to, kar si!

Ljubljana, 04. 04. 2019 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Andročec Matevž se je širši slovenski javnosti predstavil v šovu Slovenija ima talent, ki ga je spoznala pod vzdevkom Ževža. Po prvi skladbi Bodi to, kar si, je zdaj pripravil novo pesem in videospot Povej mi, ki bo tudi na njegovem debitantskem albumu. Zastavili smo mu nekaj vprašanj.

Ževža predstavlja drugo pesem in videospot Povej mi, ki bo tudi na njegovem debitantskem albumu.
Ževža predstavlja drugo pesem in videospot Povej mi, ki bo tudi na njegovem debitantskem albumu. FOTO: Izvajalec

V prvem komadu praviš Bodi to, kar si. Kdo in kaj je Ževža?

Predstavil sem se s skladbo, ki govori o meni. Kot že v sami skladbi povem, sem skromen, pozitiven fant, ki ceni vsak svoj korak. Kot preprosta, karizmatična oseba, ki uživa v svoji kreativnosti in živi pozitivno življenje, tudi rad pomagam ljudem in osrečujem druge, ker sem ugotovil, da tako osrečujem tudi sebe. "Rad imam ljudi in rad imam glasbo, vedno poslušam potiho, ker govorim glasno!"

Pesem Povej mi se zdi krik po resnici, iskrenosti oz. po čem?

Skladba Povej mi je dejansko moja izpoved, v kateri sem se zopet poigral z igro besed, ter opisal svoje čustveno stanje. Ko človek govori s čustvi, se vsaka beseda razume bolje in tudi čuti drugače, bolj čustveno. Ker so vse moje skladbe del mene, sem s to skladbo za sabo pustil še en večni spomin.  

Od kod ideja za tragično lezbično ljubezensko zgodbo v tvojem spotu?

Vsa zgodba, ki jo pripovedujem v skladbi, je del moje preteklosti in je tista v kateri se lahko vedno znova najdem, tako kot vsak pravi poslušalec. Po posneti pesmi je idejo za videospot zrežiral moj producent Andrej Supančič, brez katerega verjamem, da ne bi nikoli prišli do takega izdelka. Ker je vsa zgodba pripoved klasičnega ljubezenskega para, smo se odločili zadevo popestriti z istospolno zvezo, za katere menim, da v naši okolici še vedno ostajajo določeni stereotipi.

Napoveduješ album, koliko bo na njem pesmi, kaj so glavne teme tvojih pesmi?

Izšel bo v bližnji prihodnosti, naslov pa bo moj moto Bodi to, kar si. Album, bo vseboval deset raznolikih skladb, v katerih se bo lahko našel vsak poslušalec različnih generacij. Ker so skladbe del mene oz. del mojega življenja, sem v vsako skladbo vložil sebe, svoja čustva, svoj pogled, ter pozitivno noto, s katero lahko postaneš tudi navdih za druge.

Videospot Povej mi prikazuje vzpone in padce v istospolni zvezi, za katere je Ževža prepričan, da v naši okolici še vedno ostajajo določeni stereotipi.
Videospot Povej mi prikazuje vzpone in padce v istospolni zvezi, za katere je Ževža prepričan, da v naši okolici še vedno ostajajo določeni stereotipi. FOTO: Izvajalec

Po čem stremiš v življenju, kaj želiš doseči, povedati s svojim rapom?

V življenju vedno strmim po lastnem napredku, v katerega vlagam vsakdanjo ljubezen in trud. S svojo glasbo se zavedam, da sem po oddaji Slovenija ima talent postal marsikomu navdih, ki me prej še poznal, zato se bom trudil ostati to tudi vnaprej. Res je sicer, da včasih ni bilo vse tako lahko, kot se sliši ali deluje na prvi pogled, a lahko zase potrdim, da sem dovolj trmast in vztrajen, da bom še puščal pozitiven pečat na svoji glasbeni poti. S svojo glasbo pa želim ljudem dati realen pogled na stvari. Saj, pravim, da s vse da, če se hoče, samo bodi to, kar si.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.