7°C

Zvočna valovanja celjskih glasbenih mladincev

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.A. /
KOMENTARJI
1
Trije mladi Celjani, ki sestavljajo glasbeno skupino Tidal Waves, predstavljajo novo pesem Sam midva. Pravijo, da so pesem napisali na ozadju osebnih izkušenj.

Zgodba skupine Tidal Waves se je začela leta 2016, ko sta si pevec in kitarist Žiga Cerarter basist Klemen Rizmalzaželela nekaj drugačnega na glasbeni sceni. Z namenom osvežiti, pretresti in narediti nekaj novega na sceni sta ustanovila bend, ki bo storil prav to. Po menjavi kar nekaj članov in iskanju prave zvočne recepture sta v letu 2019 našla pravo osebo, ki je razumela njuno vizijo in pogled na svet. Na bobnih se jima je pridružil Garvin Gajšek in duo je zopet postal trio. Glasbo, ki jo ustvarjajo, je težko opisati le z nekaj preprostimi besedami. V njej se meša pop, rock pa tudi zvoki, ki niso s tega sveta. Fantje želijo ustvariti nekaj novega, neslišanega, kar bo poslušalcu nudilo nekaj več.

Tidal Waves
Tidal WavesFOTO: osebni arhiv

Skupina Tidal Waves je v letih svojega delovanja izdala tri single (All is gone, Days are numbered, Strangers), lani decembra pa je izšel tudi njihov EP s petimi skladbami: Romeo & Juliet, Don't let me go, Sign of the universe, Satellites, Remember

Skladbo Sam midva so navdihnile osebne izkušnje vseh treh članov. Plime in oseke mladincev, med njimi pa ljubezenske nevihte, rutine in vračanje k le-tem. Spet in spet. O snemanju so člani skupine povedali: "Glede samega snemanja ni bilo težav, ker imamo res super ekipo in se znajdemo, kot se le da. Igralca sta tudi v resničnem življenju par, kar je zanimivo."Nekaj kadrov je tudi erotičnih, a so jih dobro predstavili v videospotu. "Kadre smo zasnovali tako, da ne prikažejo preveč, torej je vse v smislu estetike in umetnosti,"so še povedali za naš portal.

Tako kot vse glasbenike je epidemija covid-19 prizadela tudi njih. "Veliko naših načrtovanih koncertov so organizatorji zaradi razmer odpovedali, na kar nima nihče vpliva. Seveda nam je to povzročilo tudi finančen izziv. Največ, kar lahko trenutno naredimo, je približati glasbo preko družbenih medijev in interneta. Prisotnost na družbenih omrežjih in spretna uporaba orodij sta bistveni ne glede na situacijo s trenutnim virusom."

Pasica koronavirus oktober