Tuja scena

22-letna hči Cindy Crawford se ni zavedala, kakšna modna ikona je njena mama

Malibu, 15. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kaia Gerber, manekenka, ki stopa po materinih stopinjah, je nedavno priznala, da se do preteklega leta ni zavedala, kako velika modna ikona je njena mati, Cindy Crawford. 22-letnica je v nedavnem intervjuju za Wall Street Journal dejala, da je njeno kariero v modni industriji zagotovo oblikovala materina, a se je dejstva, da je Cindy ena najbolj znanih v tem poklicu, zavedela šele, ko si je ogledala dokumentarno serijo The Super Models.

Kaia Gerber ni edini otrok uspešnih staršev, ki se ne zaveda, kako so njeni straši vplivali na področje, na katerem so delovali pred njenim rojstvom. 22-letna manekenka je tako šele lani ugotovila, da je njena mati Cindy Crawford ena od ikoničnih manekenk, ki je vplivala na modno industrijo in generacije mladih, ki so ji sledile.  

Kaia Gerber gre po materinih stopinjah.
Kaia Gerber gre po materinih stopinjah. FOTO: Profimedia

"Nisem se zavedala. Vedela sem, da si bila znana, a kako ikonična si bila, tega nisem razumela, ko sem bila mlajša," se je spominjala svojih besed, ki jih je izrekla svoji mami. "Pozneje sem do nje čutila to, kar čutimo do zvezdnikov," je še priznala 22-letnica, ki si je ogledala dokumentarno serijo, v kateri so poleg njene mame nastopile še Naomi Campbell, Linda Evangelista in Christy Turlington, štiri supermanekenke 90. let.

V seriji so podrobno opisali vzpone in padce njihovih karier, vključno z neprijetnim trenutkom, ko je Oprah Winfrey rekla takrat 20-letni Crawfordovi, naj vstane, da bi si občinstvo lahko ogledalo njeno telo. Gerberjeva, ki je presenetljivo podobna svoji materi, je opozorila, da ji je ogled oddaje odprl oči za vse stiske, s katerimi se je spoprijela njena mati, da bi si zagotovila življenje, kot zdaj živi ona in njena družina.

"Čeprav ni imela nikogar, ki bi ji utrl pot, je naredila neverjetno kariero. Še posebej neverjetno se mi je zdelo, da je ves čas sledila svojim ambicijam in počela stvari, za katere so ji ljudje govorili, da ji bodo uničile kariero, a je sledila svoji intuiciji in to naredila," je o svoji mami povedala Kaia, ki je ponosna, da je bila Cindy tako pametna, osredotočena in ambiciozna, čeprav je bila takrat še tako mlada in je prihajala iz družine ločenih staršev, ne kot zdaj njena hči, ki odrašča v Malibuju, obdana z razkošjem.

Ta je sicer poudarila, da se zaveda prednosti, ki jih ima, ker je otrok slavnih staršev, in kako je materina kariera pripomogla k temu, da je utrla pot tudi njej. "Mislim, da to ni tema, ki bi se je kdaj znebila, zato sem se s tem sprijaznila," je dejala in dodala: "Osebno se zelo zavedam, kako mi je to pomagalo, zato ne bi nikoli negativno govorila o tem, saj je to tudi moja resnica."

Prav zato, ker njena starša razumeta, kako deluje modna industrija, se lahko vedno zateče k njima po nasvet: "Svoja starša lahko prosim za nasvet o stvareh, ki se tičejo kariere in poslovnih stvari. To je redkost, da oba starša prihajata iz enakega področja oziroma industrije, v katero se podajaš tudi sam in čigar nasvetu lahko zaupaš."

Kljub nekaj starševske pomoči, ko je začenjala svojo kariero, pa si je Kaia pot tlakovala sama in postala ena najbolj iskanih manekenk svoje generacije. Tako kot njena mati je 22-letnica nastopala na modnih revijah najprestižnejših modnih znamk in oblikovalcev, med njimi za modne hiše Valentino, Calvin Klein, Burberry, Alexander Wang, Coach, Prada, Chanel, Fendi, Miu Miu in Givenchy.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebo2
15. 02. 2024 10.00
+1
Za najbolj slavno manekenko na svetu ni vedela koliko je slavna? Pa njena mati je.
Slash
15. 02. 2024 08.54
+2
PSIHOTERAPEVT
15. 02. 2024 08.07
+1
Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista in Claudia Schiffer.. Zanic prispevk ;)