Tuja scena

Alicia Keys: Zgodaj sem se naučila, kako pritegniti čim manj pozornosti

Los Angeles, 31. 03. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pevka Alicia Keys je predstavila avtobiografijo, v kateri je opisala svoje življenje od otroštva, ko je odraščala v predelu New Yorka, kjer je vladala prostitucija, do preboja na glasbeno sceno, na kateri je postala cenjena glasbenica.

Kot mlada ženska, ki je odraščala v osemdesetih in devetdesetih letih v New Yorku, ima Alicia Keys zelo burno preteklost, ki se je spominja v novi avtobiografiji More Myself: A Journey. Nikoli se ni izpostavljala, nikoli ni nosila svetlih barv ali imela nalakiranih nohtov. Nikoli ni imela takšne frizure, s katero bi pritegnila pozornost. S svojim videzom se je vedno raje zaščitila. "Povsod so bili zvodniki in prostitutke. Povsod so bila 'gledališča' za odrasle. Poleg tega so bili tudi odvisniki, narkomani, ulice so bile polne takšnih ljudi," je dejala v intervjuju za Associated Press. "Kot mlada ženska sem se vsekakor zgodaj naučila, kako pritegniti čim manj pozornosti. Kako sem se lahko tako neopazno prebila skozi te prostore?"

Alicia Keys je v knjigi povedala svojo zgodbo.
Alicia Keys je v knjigi povedala svojo zgodbo. FOTO: Profimedia

Kljub vsemu ji je uspelo uresničiti sanje. Uspešna je bila v šoli, v prostem času pa je ustvarjala glasbo brez zadržkov, njena mati pa je kot samohranilka trdo delala. V knjigi pripoveduje o svojem otroštvu do velikega preboja, ki se je zgodil leta 2001. Govori pa tudi o tem, kaj vse je dosegla v svoji karieri, do danes, ko se veseli izida sedmega studijskega albuma Alicia.

Zadnji dve leti je pevka pisala knjigo, vzela si je čas zase in se zazrla v preteklost. Globoko je razmislila o svojem življenju in se brez zadržkov iskreno predstavila drugim. Njena zgodba vključuje vse – kako je mati sprejela odločitev, da bo sama vzgajala svojega otroka, kako je le za hip spoznala očeta in kako je desetletja pozneje tudi sama že drugič zanosila ter ob tem dejala, da se je to zgodilo v najslabšem času. Takrat je ravno ustvarjala nov album, njen mož Swizz Beatz pa se je zaposlil kot profesor.

Med pripovedjo razkrije tudi svoj način pisanja pesmi, nekaj besed pa nameni tudi legendama Stevieju Wonderju in Princeu, ki je večkrat tudi kritiziral njeno petje. Hkrati je imela tudi skrito razmerje s producentom Kerryjem Brothersom, s katerim je sodelovala štiri leta.

Alicia Keys in Oprah Winfrey sta zelo dobri prijateljici.
Alicia Keys in Oprah Winfrey sta zelo dobri prijateljici. FOTO: Profimedia

Njen burni odnos z očetom jo je zaznamoval tako, da se je večkrat počutila negotovo in nesrečno, imela je tudi težave z alkoholom, izgorelost pa je bila pika na i. "Kolikokrat se dejansko ozrete na stvari in imate dovolj velik pregled nad njimi, da spoznate, kako to vpliva na vaše početje ali na to, kar si želite? Iskreno, počutim se res dobro. Želim, da se tako počutijo tudi drugi ljudje."

Največja zahvala pa gre njeni mami, ki ji je podarila klavir, in tako se je začela zaljubljati v glasbo in se z njo tudi profesionalno ukvarjati. Pevka se je celo odpovedala štipendiji, da bi nadaljevala svojo kariero.

Pri izdaji knjige ji je pomagala Oprah Winfrey, s katero sta zelo dobri prijateljici. "Počutim se kot mati, sestra, prijateljica. V marsičem čutim številne podobnosti med nama, občudovanje, oboževanje, in to obojestransko. Zelo sem navdušena nad to mlado žensko," je dejala Oprah. "Šele ko sem prebrala njeno knjigo, sem videla, kako resnično dobra je. Ko berem njeno knjigo, čutim in vidim velik del sebe v njeni zgodbi. Upam, da bodo drugi videli isto."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

A si ti mal bogi
31. 03. 2020 11.06