Tuja scena

Aprila prihodnje leto film o legendarnem Michaelu Jacksonu

Los Angeles, 15. 04. 2024 07.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, E.K.
Komentarji
4

Biografski film o legendarni pop zvezdi Michaelu Jacksonu z naslovom 'Michael' prihaja v kinematografe aprila 2025, je poročala ameriška filmska revija Variety. Režiser filma Antoine Fuqua obljublja vpogled v glasbenikovo življenje, vključno s čustvenimi zapleti, ki jih je super zvezdništvo terjalo od glasbenika.

Producent filma Graham King je poudaril, da se je na film, v katerem so dramatično prikazana tudi čustvena stanja umetnika, pripravljal sedem let. V tem času je opravil na stotine intervjujev in skrbno preučil, kako strniti zapleteno življenje in zapuščino legende pop glasbe. "Obstajajo preprosti biografski filmi, potem pa je tu biografija o Michaelu Jacksonu," je pojasnil King, ki je sodeloval tudi pri nastanku biografskega filma Bohemian Rhapsody o legendarni britanski rock skupini Queen in njihovem pevcu Freddieju Mercuryju.

Michael Jackson
Michael Jackson FOTO: Profimedia

Po besedah producenta je bil najtežji del najti človeka, ki bi v filmu utelesil skoraj mitsko osebnost. Glavno vlogo igra pevčev nečak Jaafar Michael. V nekajminutnem posnetku, ki je bil predvajan na sejmu CinemaCon v Las Vegasu, Jaafar uteleša stričevo karizmo in odrsko osebnost, medtem ko nosi njegovo značilno belo obleko z gumbi, bleščečo rokavico in klobuk.

Z oskarjem nominirana Colman Domingo in Nia Long bosta upodobila zvezdnikova starša Joa in Katherine. V filmu igrajo tudi Miles Teller, Laura Harrier, Kat Graham, Larenz Tate in Jessica Sula.

Filmski napovednik začenja scena, v kateri pevec na koncertu navdušuje vzhičene oboževalce s pesmimi Man in the Mirror ter Thriller. V filmu, ki je sicer še v nastajanju, bo predvajanih več kot 30 pesmi, začenši s klasično izvedbo pesmi ABC skupine Jackson 5 v oddaji American Bandstand. Napovednik prikazuje tudi Jacksona, medtem ko ga zasledujejo občudujoče množice in paparaci.

Po nedavnem poročanju revije Variety bo film poleg glasbenikove slave obravnaval tudi njegove padce, kot so številne obtožbe o zlorabi otrok, ki so ga doletele. Leta 1993 je bila tožba proti pevcu poravnana na civilnem sodišču, leta 2005 pa so mu sodili zaradi podobnih obtožb, a ga nato oprostili.

Jackson je s klasikami, kot so Beat It, Billie Jean, Bad in Black or White, zasedel vrhove lestvic in se zapisal v zgodovino glasbe. Umrl je leta 2009 zaradi prevelikega odmerka anestetika propofol.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MyCherry645
15. 04. 2024 19.08
Joža_Gulikoža
15. 04. 2024 12.48
+0
Drugače pa obstaja njegov ful že, ampak je samo do thrillerja. Tud dober igralec in film
Joža_Gulikoža
15. 04. 2024 12.40
+1
Končno ooooooo, samo a šele drug let 😒 Če smo toliko let čakali, bomo pa še eno leto zdrzali
Malo_sutra
15. 04. 2024 12.16
+1
Ni ga čaz Tomu Zdravkovića.