Armani bo začel izdelovati medicinske kombinezone

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA / T.Pi.
KOMENTARJI
3
V Armanijevih tovarnah v Italiji bodo pljunili v roke. Začeli bodo namreč izdelovati medicinske kombinezone, namenjene za zaščito zdravstvenih delavcev, ki delajo z okuženimi s koronavirusom.

Armani bo v boju s koronavirusom pomagal tudi s šivanjem medicinskih kombinezonov.
Armani bo v boju s koronavirusom pomagal tudi s šivanjem medicinskih kombinezonov.FOTO: Profimedia

Italijanski modni velikan Armani, pod katerega okrilje sodita znamki Giorgio Armani in Emporio Armani, je danes v luči pandemije novega koronavirusa napovedal začetek proizvodnje medicinskih kombinezonov za enkratno uporabo. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP, so v skupini Armani pojasnili, da bodo kombinezoni namenjeni individualni zaščiti zdravstvenih delavcev, ki delajo z okuženimi z novim koronavirusom.

Podjetje ima v Italiji štiri tovarne, je njihov predstavnik za stike z javnostjo povedal za AFP. Včasih je imel Armani v tej državi še več obratov, a jih je v zadnjih letih preselil v države s cenejšo delovno silo. Ustanovitelj modne skupine Giorgio Armani pa že nekaj časa finančno pomaga italijanskim bolnišnicam, saj jim je v zadnjih tednih doniral kar dva milijona evrov.

Italijanskim bolnišnicam je daroval že dva milijona evrov.
Italijanskim bolnišnicam je daroval že dva milijona evrov.FOTO: Profimedia

Kot je znano, je Italija epicenter širjenja novega koronavirusa v Italiji. Število okuženih je v tej državi danes preseglo 80.000 in je tako tik za petami Kitajski. Ob tem je bolezen covid-19 pri sosedih terjala že prek 8200 življenj.