Tuja scena

Avtorica romanov Strastna zapravljivka sporočila, da ima raka

London, 17. 04. 2024 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sophie Kinsella je sporočila, da ima raka. Avtorica romanov Strastna zapravljivka, po katerih je bil posnet tudi film, je diagnozo glioblastoma, oblike agresivnega možganskega raka, delila na družbenih omrežjih. Obenem je zapisala, da za bolezen ve že od konca leta 2022, a da prej tega ni bila pripravljena deliti z javnostjo. 54-letnica si je namreč želela, da bi njeni otroci lahko v zasebnosti predelali to novico.

Sophie Kinsella je na družbenih omrežjih razkrila, da ima raka. "Konec leta 2022 so mi diagnosticirali glioblastom, obliko agresivnega možganskega raka," je na Facebooku zapisala avtorica, najbolj znana po seriji romanov Strastna zapravljivka, po katerih je posnet tudi film z Islo Fisher v glavni vlogi.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

54-letnica, ki je mama petih otrok, za svojo bolezen ve že več kot leto dni, a se je šele zdaj odločila novico deliti z javnostjo. "Tega prej nisem delila, ker sem želela, da bi se moji otroci lahko v zasebnosti spoprijeli s to novico ter se prilagodili naši novi normalnosti," je zapisala o svoji odločitvi in dodala, da je v tem času že opravila kemoterapijo, trenutno pa se še vedno zdravi z radioterapijo. "Bila sem deležna odlične oskrbe v University College Hospital v Londonu," je še pohvalila osebje klinike, kjer se zdravi.  

54-letnica, ki je mama petih otrok, za svojo bolezen ve že več kot leto dni, a se je šele zdaj odločila novico deliti z javnostjo.
54-letnica, ki je mama petih otrok, za svojo bolezen ve že več kot leto dni, a se je šele zdaj odločila novico deliti z javnostjo. FOTO: Profimedia

Zvezdnica, s pravim imenom Madeleine Sophie Wickham, je obenem še zapisala, da je njeno stanje stabilno in da je na splošno dobro, a da se pogosto počuti utrujeno. "Tudi moj spomin je slabši kot prej," se je pošalila in dokazala, da je smisel za humor ni zapustil. V zapisu se je zahvalila svoji družini in prijateljem, ki so ji bili v oporo ter vsem zdravnikom in zdravstvenemu osebju, ki je skrbelo zanjo.  

Isla Fisher v filmu Strastna zapravljivka.
Isla Fisher v filmu Strastna zapravljivka. FOTO: Profimedia

Ob koncu zapisa se je spomnila na vse bolnike, ki se soočajo s katerokoli obliko raka, in jim poslala pozitivne misli. "Če imaš težko diagnozo, se lahko počutiš zelo osamljeno in strašljivo, a podpora in skrb ljudi okoli tebe pomenita več, kot lahko poveš z besedami," je spodbudno zaključila literarna mojstrica, ki je svojo zadnjo knjigo z naslovom The Burnout izdala oktobra 2023. Priljubljeni avtorici je ob novici, da se bori proti raku, vse dobro zaželela tudi igralka, ki je v filmu, posnetem po njenih knjigah, upodobila glavno protagonistko Rebecco Bloomwood

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.