Tuja scena

Betty White bo pokopana v krogu svojih najožjih

Kalifornija, 06. 01. 2022 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarna hollywoodska igralka, ki je umrla na zadnji dan leta 2021, bo pokopana v ožjem krogu družinskih članov in prijateljev. Pogreb zasebne narave je bila Bettyjina želja, saj iz svoje smrti ni želela delati drame. Njen agent je oboževalce, ki se ji želijo pokloniti, pozval, naj v njenem imenu darujejo dobrodelnim organizacijam za živali, s katerimi je Whitova sodelovala.

"Priprave potekajo zasebno, kar je bila Bettyjina želja. Nikoli ni želela, da ljudje okoli nje zganjajo kraval," je za revijo People dejal dolgoletni prijatelj in agent pokojne igralke Betty White. Datuma pogreba ni razkril, prav tako pa ni znano, ali se ga bodo udeležili kateri izmed njenih slavnih prijateljev in sodelavcev.

Jeff Witjas je dodal, da se lahko Betty ljudje poklonijo z darovanjem eni ali večim izmed njenih priljubljenih dobrodelnih organizacij, ki skrbijo za dobrobit živali. Komičarka je bila namreč velika ljubiteljica živali, katerim je posvetila velik del svojega življenja. Z losangeleškim živalskim vrtom je tesno sodelovala več kot 50 let, svojo ljubezen do živali pa je začela gojiti med snemanjem televizijske oddaje The Pet Set, v kateri je gostila znane goste, ki so v studio prišli s svojimi hišnimi ljubljenčki. Nekoč je izjavila: "Sem najsrečnejša starka na svetu. Polovico življenja delam v poklicu, ki ga obožujem, drugo polovico pa delam z živalmi."

Betty White je umrla 31. decembra 2021, slabe tri teden pred svojim 100. rojstnim dnevom. Njeno smrt je v izjavi za javnost prvi potrdil Witjas: "Čeprav bi Betty kmalu dopolnila sto let, sem vedno mislil, da bo živela večno. Zelo jo bom pogrešal in pogrešal jo bo živalski svet, ki ga je imela tako rada. Mislim, da se ni nikoli bala smrti, saj si je zmeraj želela biti skupaj z možem Allenom Luddnom – verjela je, da bosta takrat znova skupaj." Agent je kasneje sporočil, da je hollywoodska ikona umrla naravne smrti – mirno v spanju na svojem domu v Kaliforniji.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mungus
06. 01. 2022 20.29
+2
Betty legenda počivaj v miru !
kwa.dugaja
06. 01. 2022 20.00
+4
17.januarja bi bila stara 100let, v spomin na legendo na ta dan darujmo vsak po 5€ v lokalno zavetisce za zivali ali poljubno drustvo ki resuje zivali. to krozi po twitterju, seveda v anglescini, kot “betty white challenge”, ampak se mi zdi lep poklon, ker je bila velika ljubiteljica zivali. to bo tudi prvi “izziv” pri katerem dejansko sodelujem. rip betty ❤️
Whippet
06. 01. 2022 20.21
+4
zavzemala se je predvsem za posvojitev hrtev, zato bi bilo tudi primerno takemu društvu nameniti denarno podporo. jaz jim ze nekaj let nakazujem del svoje dohodnine..