22°C

Biografija princa Harryja ne bo žalila kraljeve družine

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K. Z. /
KOMENTARJI
4
Pred dnevi je princ Harry razkril, da načrtuje izid svoje prve knjige, v kateri bo opisal svoje življenje. Harry knjigo spominov pripravlja že leto dni, pri pisanju pa mu pomaga tudi Pulitzerjev nagrajenec J. R. Moehringer. Čeprav novica o knjigi spet dviguje veliko prahu in ugibanj, nekatere poznavalce že skrbi, da bo to nov prinčev napad na kraljevo družino.

Princ Harry se pripravlja na izid knjige spominov, ki naj bi na knjižne police prišla leta 2022. Harry naj bi za pripoved svoje zgodbe že prejel 17 milijonov evrov, knjige pa ne vidi kot grožnje kraljevi družini. Kljub temu je njegova družina nad novico presenečana, saj jih je Harry o biografiji ni obvestil.

Princa Harry in William
Princa Harry in William FOTO: Profimedia

A Harry naj ne bi pisal knjige, v kateri bi želel še bolj prizadeti svojo družino, vključno z očetom, princem Charlesom, in bratom, princem Williamom. Dela naj bi se lotil izključno iz svojega zornega kota, javnosti pa naj bi predstavil svoje življenje in navedel prave informacije.

Svoje družine noče izključiti iz svojega življenja, kljub temu pa so člani kraljeve družine skeptični glede njegovih pravih namenov. Nek vir blizu kraljeve družine je dejal: "Na katerem planetu živi Harry, da misli, da ta knjiga ni žalitev družine?" Nad knjigo naj ne bi bili navdušeni niti princesa Eugenie, Harryjeva sestrična, in Zara Phillips.

Na VOYO si lahko ogledate kar nekaj dokumentarnih filmov o britanski kraljevi družini, tudi o Meghan in Harryju.

Po poročanju The Daily Maila pa nad objavo menda niso navdušeni niti v Clarence Housu. Skrbi jih predvsem Harryjevo pisanje o svoji mačehi Camilli. "Če smo iskreni, si Harry in Camilla nikoli nista bila blizu. Če bo izpostavil njun lažni odnos, bi lahko to zelo škodovalo Charlesovim namenom, da bi Camilla postala kraljica," je dejal nek vir.

PREBERI ŠE
Princ Harry bo o svojem življenju v kraljevi družini izdal knjigo

Čeprav naj bi bil odnos med Harryjem in Charlesom še mogoče izboljšati, pa naj bi med bratoma vladala prevelika napetost, je razkril nek drug vir. Brata se bosta sicer znova srečala septembra na ponovni slovesnosti ob odkritju Dianinega kipa, ki je v manjšem obsegu potekala že v začetku meseca.

Izid Harryjeve knjige je sicer načrtovan po praznovanju kraljičinega platinastega jubileja, katerega naj bi se udeležili tudi Harry, Meghan in njuna dva otroka. "Kdo ve, kaj se bo zgodilo, prezgodaj je še govoriti o tem," je dejal nek vir.

V izjavi, ki jo je princ podal ob novici o izidu knjige, je dejal: "Te knjige ne pišem kot princ, pač pa kot moški, kakršen sem postal. V teh letih sem zamenjal veliko klobukov, tako dobesedno kot v prenesenem pomenu. Upam, da bo moja zgodba z vsemi vzponi in padci, napakami in naučenimi lekcijami pokazala, da smo na koncu vsi enaki, ne glede na to, od kod prihajamo."

Koronavirus pasica nova