Tuja scena

Bolnišnico po operaciji zapustil tudi kralj: hvaležen za prijazna sporočila

London, 29. 01. 2024 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kraljeva palača je sporočila, da je bolnišnico po operaciji prostate zapustil tudi kralj Karel III., okrevanje pa bo nadaljeval v domači oskrbi. Kralj se je domov odpravil kmalu zatem, ko so sporočili, da je isto bolnišnico zaradi operacije abdomna zapustila že princesa Kate Middleton, ki je bila hospitalizirana 13 dni.

"Kralja so odpustili iz bolnišnice, v katero je bil sprejet zaradi načrtovanega zdravljenja, zaradi okrevanja pa je že preložil nekatere svoje obveznosti," je v izjavi zapisala Buckinghamska palača, dodali pa so še: "Rad bi se zahvalil zdravniški ekipi in vsem, ki so sodelovali pri podpori njegovega obiska v bolnišnici, in je hvaležen za vsa prijazna sporočila, ki jih je prejel v zadnjih dneh."

Kralj Karel III. je zapustil bolnišnico in pomahal zbranim.
Kralj Karel III. je zapustil bolnišnico in pomahal zbranim. FOTO: AP

 

Kralj se je iz bolnišnice odpravil skozi glavni vhod, ob njem pa je bila žena Camilla, skupaj pa sta pomahala zbrani množici, medtem ko sta se sprehodila do avtomobila. 75-letni kralj je bil na posegu v isti bolnišnici, kjer se je zdravila tudi njegova snaha, kot so poročali tuji mediji, pa jo je pred svojim posegom tudi obiskal.  

Kralj Karel III. bo naprej okreval v domači oskrbi.
Kralj Karel III. bo naprej okreval v domači oskrbi. FOTO: AP

Kraljica Camilla je po kraljevem sprejemu na kratko spregovorila o zdravju svojega moža in zbranim pred bolnišnico dejala: "V redu je, hvala."

Kralj Karel III. je bil obveščen, da ima benigno povečanje prostate in da so njegovi simptomi pogosti pri moških, starejših od 50 let. Svojo diagnozo je želel javno objaviti, da bi spodbudil druge moške, ki opažajo podobne simptome, naj obiščejo svojega zdravnika.

Ta poteza je bila očitno uspešna, saj se je število iskanj s ključnima besedama "povečana prostata" na spletni strani britanskega javnega zdravstvenega sistema (NHS) v zgolj enem dnevu po objavi povečalo za 100 odstotkov. Podobno je poročala tudi britanska dobrodelna organizacija za pomoč bolnikom z rakom na prostati.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nace Štremljasti
29. 01. 2024 19.37
+2
a je pozabil vstaviti protezo ali pa si kamela z njo praska po riti
Yon Dan
29. 01. 2024 19.15
+2
Sredinc
29. 01. 2024 19.10
+1
ko sem ga zaj na tej sliki vido sem mu skor reko: servus stari 🤭
Nace Štremljasti
29. 01. 2024 18.05
+4
halo al uhljev mu niso skrajšali sramota mu joh bo kamela z škarjami
IvanJaJo
29. 01. 2024 18.04
+1
Biserovina na danki pomaga 🤣🤣🤣.. Zdaj še dolgotrajna safirov diamant terapija z redno masažo prostate 💸💆‍♂️💆‍♀️🤣
User300173
29. 01. 2024 17.52
+3
In? Ta rogonja in prekucnik pa ja ne more biti toliko zanimiv. Bil bi, če bi abdiciral. Ta rodbina predstavlja stoletno tiranijo.