Tuja scena

Brandi Glanville voditelja Andyja Cohena obtožila spolnega nadlegovanja

Los Angeles, 23. 02. 2024 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja manekenka Brandi Glanville televizijskega voditelja Andyja Cohena obtožuje spolnega nadlegovanja. Obtožbe je posredovala v pismu, ki so ga njeni odvetniki poslali medijski družbi NBC in Shed Media ter studiu Warner Bros. Zvezdnica resničnostnega šova trdi, da ji je voditelj oddaje Watch What Happens Live leta 2022 poslal neprimeren video, v katerem je namignil na spolni odnos z njo.

Brandi Glanville je preko pisma, ki so ga poslali njeni odvetniki, televizijskega voditelja Andyja Cohena obtožila spolnega nadlegovanja. 51-letnica v pismu vodilnim v dveh medijskih družbah in znanem studiu trdi, da ji je 55-letnik leta 2022 poslal video z neprimernim povabilom, v katerem se je hvalil in napovedal spolni odnos z njuno sodelavko, medtem ko razmišlja o njej, Glanville pa povabil, naj vse skupaj spremlja preko video klica.

Andy Cohen se je že opravičil Brandi Glanville in dejal, da je šlo za neprimerno šalo.
Andy Cohen se je že opravičil Brandi Glanville in dejal, da je šlo za neprimerno šalo. FOTO: AP

Identiteta zvezdnice, s katero naj bi se takrat voditelj zapletel, v pismu ni razkrita. "V tistem času je bil gospod Cohen šef gospe Glanville, ki je izvajal popoln nadzor nad njeno kariero," so zapisali v pismu in dodali: "To je izjemna zloraba moči, zaradi katere se je gospa Glanville počutila ujeto in gnusno. Nepredstavljivo je, da gospod Cohen kljub takšnemu vedenju še naprej ostaja na svojem položaj, saj se s tem vračamo v slabe stare čase Matta Lauerja, ko je NBC News dal prednost dobičku pred ljudmi."

Cohen, ki je oče dveh otrok, se je že odzval na obtožbe in na družbenem omrežju X zapisal, da je bila vse skupaj šala: "V videu, na katerem sva skupaj s Kate Chastain, se zelo očitno šaliva z Brandi, njen odgovor pa je zelo jasno pokazal, da je sodelovala tudi ona. Po tem pojasnilu se opravičujem, saj je bilo to zelo neprofesionalno od mene."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ni veliko zvezdnikov, ki so v preteklosti sodelovali s Cohenom in bi javno spregovorili proti njemu ali ga obtožili spolnega nadlegovanja. Medtem pa se tudi 51-letnica sooča s podobnimi obtožbami, saj je Caroline Manzo proti televizijski mreži Bravo vložila tožbo, v kateri trdi, da je produkcijska hiša ni zaščitila med spolnim napadom, ki ga je nad njo izvedla prav Brandi Glanville. Manzo televizijsko kolegico obtožuje, da jo je potisnila na kavč, ji na silo skupaj stisnila lica in jo poljubila. Vse to naj bi se dogajalo med snemanjem, še trdi.

Brandi Glanville naj bi obtožbe že zanikala in dejala, da se je zaradi teh morala prijaviti na platformo OnlyFans, da si je lahko poravnala stroške, ki so se pojavili zaradi kolegičinih trditev. Poleg obtožb zoper Cohena pa sta njena odvetnika Freedman in Geragos v pismu zatrdila še, da sta NBC in Shed Media domnevno namenoma napačno razlagala interakcijo med Glanvillom in vodjo produkcije Shawnom Loesserjem. Pravita, da je ta že znan po tem, da ima razmerja z ženskami, katerih šef je, do njune stranke pa naj bi odkrito izražal naklonjenost.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Covid 19
23. 02. 2024 13.52
+1
Slovenci,pustite naše zagrenjenke in spolne mrtvake na miru,večina so za na pare ne v posteljo...Pojdite v avstrijo,Celovec,Wilach.. Vse legalno,noro lepo urejeno,mladenke kot iz risanke,res lepe,prijazne,sploh ne veš s katero bi šel,99% našišajo vse slovenke..Naši mulci gredo poln avto,enkrat pelje eden drugič drugi,50e,ko se vrneš iz spalnice,pa se zabava nadaljuje,lahko piješ, plešeš z njo,pa tudi ostalimi,res carsko,mladi tipi pri nas sploh ne iščejo žensk,sami, neobremenjeni in hkrati z najboljšimi in najlepšimi bejbami.Poleti pa na travelfriend in spet s kako lepotičko po svetu ali na morje.Mi živimo in se ne ukvarjamo več s sitnicami, mulci in kuhinjo.. Delamo in uživamo ZAKON.To postaja trend fantje..
Covid 19
23. 02. 2024 13.27
+4
Ženske bodo s temi namišljenimi nadlegovanji in posilstvi naredile pravo burlesko..Na začetku smo se zgražali,zdaj se smejimo in se zabavamo..
Zvoneka
23. 02. 2024 15.37
+3
Ko so ble lepe in mlade jim je očitno PASALO če so hotle naprej, zdej pa ohohoo POSILSTVO !!??
športnik66
23. 02. 2024 12.24
+10
Oh, danes je že vse spolno nadlegovanje. Najbolje, da nehamo sexat in izumremo...ker če ne, bomo vsi moški navadni pras_i in nas je vse za zapret. Pretiravanje, po ameriško, se je sedaj razlezlo na cel svet... Čisto brez veze.
stumfeta
23. 02. 2024 12.31
-8
Teb se resnično zdi normalno take zadeve po mailu pošiljat sodelavcem? A jih moškim sodelavcem tut pošiljaš?
Thor78
23. 02. 2024 12.40
+4
To je to, v mirnih časih so vse popolnoma nodvisne od moških, one so močne, pa ne morejo kozarca od kumaric odpret...... Pojma nimajo, da so moški zgradili vso infrastrukturo in jo tudi vzdržujejo, da nam sedaj ženske iz toplih kavčev lahko govorijo kakšni pras_i smo, se bo izkazala njihova moč, če bo kdaj slučajno zaropotalo in kot kaže smo vse bližje temu.
stumfeta
23. 02. 2024 14.31
-4
Uau, kakšno potvarjanje dejstev! Moški niso zgradili vse infrastrukture, sploh pa ne v tej državi, delavne akcije so bile čist lepo za oba spola in oba spola sta delala. In tudi, ko so v starih časih zgodnjega 20. stoletja moški večinoma sedeli po gostilnah, so ženske same bajte zidale. Ja, je trajalo sto let, ampak zgradile so pa jo. Pa tut stala je. Dokler je ni nekdo zapil. In veš da ja, še kak večji kliše kot odpiranje glaža premoreš?
NotMe
23. 02. 2024 12.05
+8
Ojej, potem se pa čudimo, da nataliteta pada. Kosmate šale, komplimenti, objemi, vse to je spolno nadlegovanje. Ko to začinimo še z mitujem po 15, ali pa po 35 letih vemo, da je vrag odnesel šalo.
stumfeta
23. 02. 2024 12.21
-3
In potem se čudimo, da moški ne vedo, kaj je spolno nadlegovanje, če si jim zdijo kosmate šale primerne, če se jim zdi primerno, da komplimentirajo neznanim ženskam na ulici, če objemajo komaj poznane ženske, ki si tega ne želijo. Vrag je odnesel šalo že zelo dolgo nazaj, vsaj enkrat takrat, ko je postalo pomembno, kaj je imela ženska pred posilstvom oblečeno.
Kritik1900
23. 02. 2024 11.41
+5
A zdej so se te afne holivudske že gejev lotile? pa saj to ni res, Andy se te niti s palico ne bi dotaknil, grozota jedna, ker si ženska!
stumfeta
23. 02. 2024 12.20
-6
Od kdaj pa geji niso zmožni nečesa takega poslat? A res še vedno niso jasne osnove? Ok, dejmo probat razložit kot v OŠ. Spolno nasilje, psihično nasilje, fizično nasilje, čustveno nasilje... a mogoče začenjaš videt vzorec? Recimo, kako skupno besedo pri vseh teh besednih zvezah? Nasilje mogoče? M? Še nikoli nisi slišal, da so strejt moški posilili drugega moška, zaradi nadvlade?
Peni Stojanović
23. 02. 2024 11.05
+5
vsaka se lahko kr zmisle da so jo zlorabljal in bo njena obveljala
stumfeta
23. 02. 2024 11.16
-6
Ne, ne more se kr vsaka zmislit, da jo je zlorabljal in bo njena obveljala. Dejansko obstajajo zelo natančno napisana pravila, kaj je spolno nadlegovanje in kolker sm jst tekst prebrala ima ta ženska posnetek. Pa bodo lahko o tem razpravljali tisti, ki ga bodo videli.
NotMe
23. 02. 2024 12.06
+5
Tebi se je ali nekaj zelo hudega zgodilo in komentiraš po principu kogar kača piči se boji zvite vrvi, ali pa si do konca zagrenjeni, jezna, frustrirana ženska, od katere vsi bežijo in ji ostane le še pozornost v obliki minusov na portalu
stumfeta
23. 02. 2024 12.16
-4
NotMe, meni se ni nič hudega zgodilo, ampak očitno tudi tebi ni jasno, kaj je osnova. In očitno se tebi zdi normalno, da se ob vsaki objavi članka o obtožbi posilstva tukaj gor zgrne cela kopica komentarjev, ki žensko zmerjajo s kokošjo, ki žensko zmerjajo s koristolovko, ki komentirajo, da naj bo ženska vesela, da se ji to zgodilo. In komot lahko napišeš, zakaj se tebi zdi to normalno in zakaj mene to ne bi smelo motit.
Peni Stojanović
23. 02. 2024 13.06
+4
stumfeta
23. 02. 2024 14.32
-2
Ja no bravo, pravi, da ima dokaz. Torej, zakaj vsevprek obtoževanje na začetku?
Bigbadjohn
23. 02. 2024 10.53
+10
Po moje so dinozavri izumrli prav zaradi teh problemov- niso se upali več spolno "nadlegovati" samičk, nje...
Bigbadjohn
23. 02. 2024 10.57
+4
Bistveno vprašanje je: Ali (še) obstaja spolno izkazovanje pozornosti? In kje je ločnica med tem in nadlegovanjem? Za pojasnila vnaprej lepo zahvalim :)
stumfeta
23. 02. 2024 10.57
-4
Razjasni si pojme, kaj je flirtanje in kaj nadlegovanje, da ti ne bo treba besede pisat v narekovajih.
stumfeta
23. 02. 2024 10.59
-5
Spolno izkazovanje pozornosti? No pa najprej ti povej, kaj s tem misliš? Je to posnetek tvojega ženski, ki jo komaj poznaš ali da nekoga povabiš ven? In ali ti je jasno, da če ženska zavrne povabilo in ti ne odnehaš, da to ni dvorjenje, ampak nadlegovanje?
Bigbadjohn
23. 02. 2024 11.25
+3
Že, že... ampak, ali ni čudno, da rabijte ženske 20-50 let, da to dojamete?
stumfeta
23. 02. 2024 11.43
+0
Da dojamemo kaj? Razliko med spolnim nadlegovanjem in flirtanjem? A me imamo s tem problem praviš? Dej mi no povej, tista ženske, ki je neposredno po posilstvu prijavila Billa Cosbyja, pa ji policija ni verjela in ni hotela sprožit preiskave, ker je verjela Cosbyju, kdo konkretno tukaj ni dojel kaj je kaj? 14 in 16 letnici, s katerima je imel spolno razmerje odrasel, 50 letni francoski režiser, kdo tukaj bi moral dojet, kaj je kaj? Otroci? Še eno vprašanje, kar se tiče kulture posilstva- morda veš, do katerega leta je veljalo, da posilstvo v zakonu ni možno? Dej no še kej povej na temo, kako ME rabimo čas, da dojamemo.
_Heisenberg_
23. 02. 2024 10.48
+3
Bljak...to se pogledal nebi
Thor78
23. 02. 2024 10.44
+9
Še malo, pa boste ženske srečno samske, malo poglejte otroke, kaj se z njimi dogaja, totalna apatičnost, vse to prinaša sodobni feminizem. Danes samo pogledaš žensko in si že "CREEP". Zadnji čas, da se vse skupaj totalno resetira.
stumfeta
23. 02. 2024 10.53
-9
Ženske so že srečno samske, da jim ni treba tega prenašat. Zanimivo, kako jih moški vedno bolj opominjate na to samskost, čeprav so si jo same izbrale. Pa ja ne, da je koga drugega strah tega, da bo samski? In ne, danes nisi creep, če pogledaš žensko, spolno nadlegovanje, spolni napad, otipavanje, cmokanje in neprimerno ogovarjanje ni "pogledat žensko". In ne, sodobni feminizem in noben drug feminizem ni kriv za apatičnost otrok, bo kar kapitalizem glavni krivec.
Uporabnik1539232
23. 02. 2024 10.36
+6
Vesela naj bo, da jo je sploh ogovoril..........
Nace Štremljasti
23. 02. 2024 10.32
+9
v čem je problem lepo ga odpokaš pa je uredi saj nočne delavke tudi vprašaš so zato ali ono če ne greš pa k drugi pa te zato ne tožijo
stumfeta
23. 02. 2024 10.37
-5
Nočne delavke ponujajo tovrstne storitve. To ne pomeni, da vse ženske ponujamo tovrstne storitve za plačilo. Ne, ni enako.
_Heisenberg_
23. 02. 2024 10.48
+7
Kaj da ne.Vse pricakujeta,da moski za vse placa.Ste iste,le da direktno ne dobite denar.Moskega z manj denarja sploh ne pogledate.
stumfeta
23. 02. 2024 10.55
-6
_Heisenberg_, ne, ni res. Velika večina od nas ne pričakuje, da moški vse plača. Zelo malo je takih žensk. Je pa res, da če pelješ ven žensko, spedenano u nulo, z nalakiranimi nohti, posebej urejeno frizuro, zdepilirano na frišno, lepo oblečeno, lepo naličeno, sori, to pa terja čas. In čas je denar, pa pač plačuj totalno spedenanost, namesto resničnosti.
Borati
23. 02. 2024 10.32
+9
Ne vem zakaj vse rabijo ogromno časa da se spomnijo da nekaj ni bilo v redu.
stumfeta
23. 02. 2024 10.36
-6
A res? Eno leto in še nekaj je ogromno časa? Mal presedate s temi časovnimi komponentami.