10°C

Britney Spears sodišče znova zaprosila za novega skrbnika

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
24
Pop zvezdnica, ki že od leta 2008 živi pod očetovim skrbništvom – ta namreč odloča o njenem premoženju ter tudi zasebnem življenju – je zaprosila, da kot skrbnik nastopi nekdo drug. Predlagala je osebo, ki je na tej funkciji nadomeščala njenega očeta, medtem ko je imel težave z zdravjem. Jodi Montgomery bi tako lahko odločala o pevkini zdravstveni oskrbi ter imela vpogled v njeno zdravstveno dokumentacijo.

Britney Spears, ki si prizadeva za to, da nad njenim življenjem ne bi več bdel skrbnik, je na sodnika naslovila novo prošnjo. Če se bo skrbništvo nadaljevalo, zahteva, da vlogo skrbnika prevzame Jodi Montgomery. Ta jeJamieja zaradi njegovih zdravstvenih težav namreč začasno nadomestila, potem ko je ta že leta 2008 dobil popoln nadzor nad hčerinim življenjem. 68-letnik je njen skrbnik postal takrat, ko je doživela dva psihična zloma, ob tem pa je presodil, da sama zase ni več sposobna skrbeti. Omenjena tema je bila tudi del zgovornega dokumentarnega filmaFraming Britney Spears, ki je javnosti omogočil vpogled v vsakdanjik nekdanje pop princeske.

Britney Spears bi rada zaživela svobodno življenje. Njen boj na sodišču se nadaljuje.
Britney Spears bi rada zaživela svobodno življenje. Njen boj na sodišču se nadaljuje.FOTO: Instagram

Sodni spisi losangeleškega sodišča pričajo, da želi Britney popolnoma zaključiti zgodbo o skrbništvu, če bo sodnik presodil, da skrbništva ne potrebuje več. Peticija je bila vložena pred kratkim, zaslišanje na to temo se bo odvilo v naslednjem mesecu.

Jodi Montgomery je za Britney skrbela že takrat, ko so pevkinega očeta pestile zdravstvene težave.
Jodi Montgomery je za Britney skrbela že takrat, ko so pevkinega očeta pestile zdravstvene težave.FOTO: Youtube

Če Montgomeryjeva postane stalna skrbnica, bo v imenu Spearsove o njenem zdravstvenem stanju govorila tudi z zdravstvenim osebjem ter imela dostop do njene zdravstvene dokumentacije. Oče Jamie trenutno ostaja soskrbnik njenega premoženja v vrednosti 51 milijonov evrov, čeprav je zvezdnica v preteklosti že zaprosila za njegov umik.

Pravni strokovnjaki, ki so v preteklosti že podali mnenja glede primera, pravijo, da skrbništva skoraj ni mogoče prekiniti oziroma končati, saj njihovi subjekti pogosto ne morejo dokazati, da so prisebni in razumni, če so jih v preteklosti pestile težave.

PREBERI ŠE
Jamie Spears: Končanje skrbništva je odvisno samo od Britney

Koronavirus pasica nova