Tuja scena

Celine Dion: Laganje bi mi predstavljalo preveliko breme

Los Angeles, 11. 06. 2024 09.56 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pevka Celine Dion je nedavno povedala, da je bila odločitev, da javnosti razkrije diagnozo, da se spopada s simptomi togega telesa, redke nevrološke bolezni, za katero je značilna postopoma naraščajoča togost mišic, zanjo zelo težka. Pevka je priznala še, da je o bolezni najprej molčala, ker se je morala tudi sama najprej sprijazniti z diagnozo, ki so ji jo postavili zdravniki.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Celine Dion spregovorila o svoji bolezni
    01:48
    Iz 24UR: Celine Dion spregovorila o svoji bolezni
  • Celine Dion: Laganje bi mi predstavljalo preveliko breme
    01:05
    Celine Dion: Laganje bi mi predstavljalo preveliko breme

Celine Dion se je odločila, da bo z javnostjo delila več podrobnosti o svoji diagnozi in življenju po njej. Pevka je nedavno gostovala v oddaji Today, ki jo vodi Hoda Kotb, kjer je spregovorila tudi o tem, kako se je sama spoprijela z boleznijo, in priznala, da najprej o tem ni želela govoriti, saj je želela v zasebnosti najprej razumeti, kaj se dogaja z njenim zdravjem.

Celine Dion
Celine Dion FOTO: Profimedia

"Kaj ste želeli, da povem? Da imam kaj? Nismo vedeli, kaj se dogaja," je povedala 56-letna zvezdnica, ki je simptome začela opažati leta 2008 med njeno svetovno turnejo Taking Chances. Javnosti je diagnozo razkrila šele decembra 2022, ko je na družbenem omrežju Instagram objavila video, v katerem je sporočila, da mora zaradi zdravstvenih razlogov prestaviti preostanek napovedanih koncertov.

"Nisem si vzela časa, da bi se ustavila in ugotovila, kaj se dogaja," je povedala voditeljici in dodala, da so se prvi simptomi začeli kazati že, ko se je njen pokojni mož Rene Angelil zdravil zaradi raka grla. "Tudi moj mož se je takrat boril za svoje življenje. Morala sem vzgajati otroke in zato sem skrivala. Skušala sem biti junakinja," je iskreno priznala.  

Kot je še povedala v oddaji, je morala po diagnozi najprej sama predelati svoja čustva: "Čutiti, da me telo zapušča, a se hkrati oklepati svojih sanj," je povzela Dion in delila svoje strahove, ki so jo takrat obdajali. A sčasoma je čutila, da mora javnosti zaupati in razkriti, kaj se dogaja: "Tega ne morem več početi. Laganje bi mi predstavljajo preveliko breme in lagati ljudem, ki so me postavili na to mesto, tega preprosto nisem več mogla."

Dobitnica petih grammyjev je spregovorila tudi o tem, kakšne posledice je bolezen pustila na njenih glasilkah: "Občutek je, kot da te nekdo duši. kot da nekdo stiska tvoje grlo." Zvezdnica je nato demonstrirala, kako zveni njen glas, nato pa dodala, da ima včasih občutek, da je zaradi togote priklenjena na eno mesto. "Občutek imam, da bodo moja stopala ostala na istem mestu. Čeprav imam mišične krče, se moje noge ne premaknejo. Imela sem zlomljena rebra, saj se zaradi močnih krčev lahko zlomijo," je razkrila.

Pevka uspešnice My Heart Will Go On je o svoji bolezni spregovorila tudi v dokumentarnem filmu, kjer je med drugim spregovorila tudi o povratku na odre in pred občinstvo: "Prej nisem bila pripravljena ničesar povedati, a sedaj sem. Tako zelo pogrešam to. Pogrešam ljudi. Če ne morem teči, bom hodila. Če ne morem hoditi, se bom plazila. Ne bom se ustavila."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emt8000
11. 06. 2024 16.25
+1
Drugače mi je kot pevka všeč . Je pa dokaz,da tudi denar ne more kupiti zdravja.
Sventevith
11. 06. 2024 14.57
Ste videli reklamo za njeno kolekcijo baby oblačil? Poštena kazen, bi rekel.
Amor Fati
11. 06. 2024 12.35
+5
Ko bo Celine zapustila ta svet, bo zelo žalosten dan, in verjetno bodo v Kanadi imeli pet dni žalovanja. Ta ženska je znana po vsem svetu. Njenim oboževalcem prav gotovo ne bo lahko.
Darko32
11. 06. 2024 12.18
+1
Tukaj vidimo življensko zgodbo neke osebe. Sočasno pa vidimo nekaj drugega in to je, da vsak zakaj ima svoj zato. DOločeni pisci so se norčevali iz takšnih oseb in sočasno niso vedeli kaj je v resnici v ozadju tega. Zato bi jaz določenim svetoval, da naj ne pišejo na prvo žogico, če ne vedo kaj je resnica. Tudi obtožbe in pljuvanje v določenih člankih kjer se nekoga obtožuje na podlagi izjave neke osebe brez dokazov je nevarno početje. VIdeli smo dovolj zgodb, kjer je človek oproščen in prej s eje pljuvalo po njem. Sedaj pa tisti, k iso pljuvali se bojijo odškodninskih sancij.
nikagaja
11. 06. 2024 11.01
+9
ni enostavno.