Tuja scena

Celine Dion: Težko je živeti iz dneva v dan

Pariz, 24. 04. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celine Dion je v intervjuju za francoski Vogue spregovorila o svojih vsakodnevnih izkušnjah z boleznijo in o tem, kako si prizadeva biti najboljša verzija sebe. Zvezdnica si želi znova nastopati v živo in dela vse, kar je v njeni moči, da to doseže. Njen trenutni cilj pa je, da znova obišče Eifflov stolp.

V novem intervjuju za francoski Vogue je 56-letna Celine Dion spregovorila o življenju s svojo diagnozo sindroma togega človeka in razkrila svoje misli o tem, kdaj bo morda spet lahko začela nastopati. "Na to ne morem odgovoriti ... Ker sem si štiri leta govorila, da se ne bom vrnila, da sem pripravljena, da nisem pripravljena," je povedala in dodala: "Kot stvari stojijo sedaj, ne morem stati tukaj in vam reči: 'Ja, čez štiri mesece.' Ne vem ... Telo mi bo povedalo, po drugi strani pa ne želim samo čakati." Pevka je nadaljevala: "Moralno je težko živeti iz dneva v dan. Težko je, zelo trdo delam in jutri bo še težje. Jutri je nov dan. Vendar obstaja ena stvar, ki se nikoli ne bo ustavila. In to je želja. To so sanje."

Céline Dion
Céline Dion FOTO: Profimedia

Konec leta 2022 je razkrila, da so ji diagnosticirali sindrom togega človeka. Gre za redko in neozdravljivo nevrološko bolezen, ki lahko povzroči izčrpavajoče mišične krče in prizadene osrednji živčni sistem, zlasti možgane in hrbtenjačo, poroča Fundacija za sindrom togega človeka. Vir blizu zvezdnice je lansko leto za People povedal, da sama "dela vse, kar je v njeni moči", da bi bila dovolj zdrava, da bi spet nastopala v živo. 

"Bolezni nisem premagala, saj je še vedno v meni in vedno bo. Upam, da bomo našli čudež, način, kako jo z znanstvenimi raziskavami ozdraviti, a za zdaj se moram naučiti živeti s tem. To sem torej jaz, s tem sindromom," je pojasnila in dodala: "Pet dni na teden sem podvržena atletski, fizični in vokalni terapiji. Delam na prstih na nogah, kolenih, mečih, prstih, petju, glasu," je dejala. "Zdaj se moram naučiti živeti s tem in se nehati spraševati. Na začetku sem se spraševala, zakaj jaz. Kako se je to zgodilo? Kaj sem naredila? Sem jaz kriva?"

Glasbenica je bila nazadnje na turneji leta 2020. Po izbruhu pandemije je morala prestaviti številne datume, ki so bili pozneje odpovedani zaradi zdravstvenih zapletov. "Življenje ti ne daje nobenih odgovorov. Samo živeti ga moraš! To bolezen imam iz neznanega razloga," je dodala Celine, katere življenje in zdravstvena pot bosta predstavljena v prihajajočem dokumentarcu I Am: Céline Dion.

"Kot jaz to vidim, imam dve možnosti. Ali treniram kot športnik in delam super, ali pa se izklopim in je konec, ostanem doma, poslušam svoje pesmi, stojim pred ogledalom in pojem sama," je nadaljevala."Odločila sem se delati z vsem svojim telesom in dušo, od glave do peta, z medicinsko ekipo. Želim biti najboljša, kar sem lahko. Moj cilj je spet videti Eifflov stolp," je polna navdiha zaključila zvezdnica.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
24. 04. 2024 12.02
-2
Z eiflovim stolpom na glavi življenje ne more biti lahko
ptuj.si
24. 04. 2024 10.45
-4
S takšno "frizuro" je res težak vsak dan.
NeXadileC
24. 04. 2024 09.36
-4
Zvezdniki so v nekem lastnem idtujenem svetu. Tako kot naši t.i voditelji. V parlament ne hodijo, če ne morejo po zelencih.
NeXadileC
24. 04. 2024 09.34
-3
Pomembno. Šlo je za intervju za Vogue.
NeXadileC
24. 04. 2024 09.33
-2
S takšno čupo gotovo.
Angelina145
24. 04. 2024 09.11
+19
Njo je smrt moža psihično uničila in to se tudi pozna na zdravju. Celine nisem tvoj fan, ampak ti vseeno želim, da najdeš moč
Apostol1
24. 04. 2024 08.30
+7
Svet je res krivičen . ljudje , ki so nam dali toliko lepega kot Celine trpijo , ljudje pa ki netijo vojne in brezobzirno ukazujejo ubijanje drugih ljudi pa ne. Verujem , da je bog bolj pravičen , ko vsi zapustimo ta svet.
viking76
24. 04. 2024 10.43
+2
bog pravičen? Resno? Ta mambo đambo je samo za pranje mozga dibr. Če oa slučajno obstaja bo pa on men odgovarjal.
Rock8
24. 04. 2024 08.17
+14
Céline,drži se!