Tuja scena

Celine Dion zaradi mišičnih krčev jemala prevelike količine tablet

Los Angeles, 13. 06. 2024 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kanadska pevka Celine Dion je ob preostalih podrobnostih o svojem življenju in boju z boleznijo, katere diagnozo je javnosti razkrila decembra 2022, povedala, da je zaradi lajšanja mišičnih krčev, ki so eden od simptomov togega telesa, redke nevrološke bolezni, za katero je značilna postopoma naraščajoča togost mišic, jemala prevelike količine zdravil, ki bi lahko ogrozile njeno življenje.

Pevka Celine Dion je nedavno povedala, da je bila odločitev, da javnosti razkrije diagnozo, da se spopada s simptomi togega telesa, zanjo zelo težka. 56-letnica je priznala, da je o bolezni toliko časa molčala, ker se je morala tudi sama najprej sprijazniti z diagnozo, ki so ji jo postavili zdravniki, priznala pa je tudi, da je mišične krče, ki so eden od simptomov, blažila s prevelikimi količinami zdravil, zaradi katerih bi lahko tudi umrla.

Celine Dion je zaradi prevelikih odmerkov zdravil skoraj ogrozila življenje.
Celine Dion je zaradi prevelikih odmerkov zdravil skoraj ogrozila življenje. FOTO: Profimedia

Zvezdnica je dejala, da je zlorabljala diazepam, ki ji je pomagal, da se je njeno telo sprostilo, a se ob tem ni zavedala posledic. Njena odvisnost od zdravila se je pojavila v letih, preden je dobila diagnozo togega telesa, bolezni, za katero ne obstaja zdravilo, simptome pa res blažijo z mišičnimi sedativi in relaksanti skupaj s fizično in delovno terapijo.

Dion, ki je prodala več kot 250 milijonov albumov, na katerih so tudi uspešnice My Heart Will Go On, Think Twice in It's All Coming Back To Me Now, je diagnozo javnosti razkrila decembra 2022, zaradi zdravstvenih težav pa je bila primorana prestaviti del koncertov svetovne turneje Courage.

Kljub težavam, s katermi se sooča zaradi bolezni, pa je odločena, da se bo nekega dne še vrnila na oder. "Pogrešam to," je dejala v oddaji Today, kjer je priznala, da je bilo njeno telo navajeno na predpisani odmerek zdravil, zato je simptome ponovno začutila že po 20 minutah, zato je je začela višati odmerek. "Iskreno nisem vedela, da me to lahko ubije. Pred nastopom sem vzela 20 miligramov zdravila, že v času, ko sem šla od garderobe do odra, pa je zdravilo začelo popuščati. Navadiš še in ne deluje več," je povedala voditeljici Hodi Kotb.

Priznala je, da je na koncu jemala po 90 miligramov zdravila na dan, kar je količina, ki bi jo že lahko ubila, a je s pomočjo zdravnikov med pandemijo premagala odvisnost. "Prenehala sem jemati vse, ker nič več ni delovalo," je še dodala pevka, ki še vedno upa, da se bo lahko vrnila na oder.

"Vrnila se bom na oder, tudi če se bom moral plaziti. Tudi če bom hodila po rokah. Bom se. Sem Celine Dion, saj boste moj glas danes prvič slišali. Ne zato, ker moram, ali ker moram. Temveč zato, ker hočem. Ker pogrešam to," je obljubila oboževalcem.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aijn Prenn
13. 06. 2024 15.18
+3
Tako je, ko ženska izgubi veliko ljubezen... Vse se zruši.
Peni Stojanović
13. 06. 2024 14.52
+7
lahko mas vse ce zdravja nimas ti nc ne pomaga