Tuja scena

Cher in sin sta se dogovorila, da začasno opustita boj za skrbništvo

Los Angeles, 18. 05. 2024 08.00 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cher in sin Elijah Blue Allman se strinjata, da bosta začasno prekinila boj za skrbništvo pri zasebni mediaciji. Pevka je namreč vložila zahtevo za skrbništvo, ta pa je bila januarja zavrnjena. Mati se naj bi bala za življenje svojega sina, ta pa pravi, da je skrb odvečna, prav tako pa meni, da če bi že potreboval skrbnika, ona za to vlogo po njegovem mnenju ni primerna.

Pred dnevi sta se slavna pevka Cher in njen sin Elijah Blue Allman udeležila zasebne mediacijske seje, kjer sta se obe strani strinjali, da bosta "začasno ustavili vse sodne postopke in povezane dejavnosti, vključno z vsemi praksami odkrivanja in gibanja, da bi strankama omogočili nadaljevanje sodelovanja pri zasebni in zaupni rešitvi te zadeve ," v skladu s sodnimi dokumenti, ki jih je pridobil People. Odločitev je prišla nekaj mesecev po tem, ko je sodnik v Los Angelesu zavrnil Cherino prošnjo za skrbništvo nad njenim sinom. Takrat je 77-letnica vložila nujno prošnjo, da se Elijah postavi pod začasno nujno skrbništvo, pri čemer je trdila, da "se je bala, da njen sin čez eno leto ne bo več živ."

Cher
Cher FOTO: AP

Cherovi odvetniki so navedli njegovo zdravljenje zaradi shizoafektivne motnje in razkrili, da je bil v zadnjem letu nameščen v več zadržkov 5150 – kalifornijski pravni kodeks, ki dovoljuje, da je oseba z duševno boleznijo neprostovoljno pridržana za 72-urno psihiatrično hospitalizacijo. Dejali so: "Cher so zdravniki povedali, da če ne bo naredila tega koraka kot njegova mati, bo spet končal na ulici." Nazadnje je sodnik odločil proti predlogu, ker je sin dokazal, da primerno upravlja svoje finance in ima svoje stanovanje. Prav tako naj bi nehal uživati prepovedane substance, saj je predložil več negativnih testov na droge.

Sodnik je prav tako dejal, da ni bilo "zadostnih dokazov", da bi se strinjali z začasnim skrbništvom, saj naj bi njuni prepiri temeljili na strahovih in predvidevanjih. "To samo po sebi ni podlaga, da bi sodišče imenovalo skrbnika. Do danes še nisem videl dokazov za dodelitev začasnega, nujnega skrbništva," je odločil sodnik.

Elijah Blue Allman in žena Marieangela King
Elijah Blue Allman in žena Marieangela King FOTO: Profimedia

Prejšnji mesec je Allman vložil ugovor in opisal razloge, zakaj se mu zdi skrbništvo nepotrebno. Povedal je tudi, da če ga potrebuje, Cher nima pravice do prednosti, saj je poročen z Marieangelo "Queeny" King, prav tako pa verjame, da Cher ni primerna za to vlogo."Razumem, da je skrbništvo primerno za osebo, ki v veliki meri ne zna upravljati lastnih finančnih virov ali se upreti goljufijam ali nedovoljenemu vplivu," je dejal in dodal, da je "izbral in obdržal prednostnega svetovalca za to zadevo" in obdržal računovodsko podjetje, ki mu pomaga upravljati njegove finance. "Sem in bil sem sposoben upravljati lastne finančne vire ter se upreti goljufijam in nedovoljenemu vplivu. Ne potrebujem skrbništva," je nadaljeval. Spregovoril je tudi o materinih skrbeh za njegovo duševno zdravje in trdil, da čeprav se bori z odvisnostjo, "ni duševno bolan". Zaslišanje, ki je bilo določeno za 11. junij, je bilo zdaj prestavljeno na 13. september, tako da lahko mama in sin nadaljujeta z mediacijo.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osservatore
19. 05. 2024 09.03
+1
Nič posebnega, ni niti prvi niti zadnji razvajeni sin bogatih staršev, ki ni sposoben upravljati svojega življenja in je hkrati še zadrogiran. Bo pač naravna selekcija naredila svoje.
delta61
18. 05. 2024 10.18
+2
ali lahko kdo razloži, kaj pomeni tole: "so navedli njegovo zdravljenje zaradi shizoafektivne motnje in razkrili, da je bil v zadnjem letu nameščen v več zadržkov 5150"?!?!?! in še kar nekaj nebuloz se najde v članku.... mislim, da bi vsak učenec tretjega razreda OŠ bolj razumljivo in slovnično pravilno napisal tekst....
Jure Logarjev
18. 05. 2024 09.24
-1
80 letnica z videzom 40 letnice 🤣🤣🤣