Tuja scena

Chris Brown se bo na sodišču znova zagovarjal zaradi spolnega napada

Miami, 29. 01. 2022 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški raper Chris Brown se bo znova zagovarjal zaradi obtožb, da naj bi 30. decembra 2020 najprej omamil, nato pa posili žensko. Domnevni napad naj bi se zgodil v Miamiu v soseski, kjer živi tudi glasbenik Diddy. Žrtev napada trdi, da je bila na zabavi na jahti, ko ji je ta ponudil pijačo. V tej naj bi po njenih besedah bila podtaknjena droga, glasbenik pa naj bi jo pozneje tudi spolno zlorabil.

Zdi se, da se zgodba znova ponavlja, saj se mora raper Chris Brown znova zagovarjati na sodišču, ker je domnevno zlorabil žensko. Po trditvah te, naj bi jo glasbenik najprej omamil, nato pa tudi posili. Domnevna žrtev trdi, da se je napad zgodil 30. decembra 2020 na jahti, ki je bila zasidrana blizu Star Islanda v Miamiju na Floridi. 

Chris Brown
Chris Brown FOTO: Profimedia

V obtožnici zoper 32-letnega Browna je navadno, da je ženska po ponujeni pijači naenkrat začutila 'nenavadno in nepričakovano spremembo v počutju', po drugi ponujeni pijači glasbenika pa je začutila 'fizično nestabilnost'. Zvezdnik naj bi jo, tako obtožnica, odpeljal v spalnico, za sabo zaklenil vrata in ji preprečil, da bi odšla. V obtožnici je navedeno tudi, da naj bi Brown žensko slekel in prisilil v spolni odnos. Brown naj bi žensko naslednjega dne prisilil, da je vzela tako imenovano jutranjo tabletko.

Na tožbo, v kateri domnevna žrtev od zvezdnika zahteva 18 milijonov evrov, se je na Twitterju odzval Brown, ki je zapisal: "Upam, da boste spregledali ta vzorec laži, ki se pojavi, kadar izdam novo glasbo ali oznanim nov projekt. Nekdo skuša izpeljati pravo prevaro."

Meseca oktobra so mediji poročali, da se Brownu ne bo treba soočiti s kazensko ovadbo zaradi domnevnega napada, ki se je zgodil meseca junija. Glasbenika so preiskovali zaradi ovadbe ženske, ki je trdila, da jo je raper udaril v glavo. Po poročanju tabloida TMZ je bila na njegov dom v Los Angelesu poklicana policija, ki je ugotovila, da domnevna žrtev ne kaže znakov napada. Obtožnica zoper raperja je bila pozneje umaknjena zaradi pomanjkanja dokazov.

Brown je bil v preteklih letih več krat obtožen napadov. Leta 2018 ga je ženska, ki je želela ostati anonimna, obtožila spolnega napada nekega raperjevega gosta na zabavi, ki jo je leta 2017 gostil Brown. Tožba je bila leta 2020 umaknjena, sledila pa je zunajsodna poravnava. Leta 2017 je nekdanje Brownovo dekle, Karrueche Tran, vložilo zahtevo za prepoved približevanja, razlog pa naj bi bil, da naj bi zvezdnik več ljudem dejal, da jo bo ubil. 

Leta 2009 je raperja le doletela kazen, ko je napadel takratno dekle, pevko Rihanno. Sodišče mu je določilo pet let pogojne kazni in 180 dni družbenokoristnega dela. Kazen je vključevala tudi zahtevo, da se leto dni udeležuje svetovalnega programa zoper nasilje v družini.    

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kwa.dugaja
29. 01. 2022 13.46
+1
ocitno ima podobne fetise kot r.kelly, na njegovo zalost pa so ti isti fetisi tudi kaznivo dejanje. bolniki pac. ce ne bi bili vredni milijone $ bi ze sluzili dosmrtno v zaporu. kdor to podpira je se bolj bolan kot tadva 🤮
jmis
29. 01. 2022 13.08
+2
Morda je res, sicer pa menim da so to v večini primerov ogabne zahrbtne babe ki se pač hočejo okoristit.
PegySue
29. 01. 2022 11.09
+3
Sicer ga res ne maram,od nekdaj mi je anti,ampak ne vem če gre verjeti vsemu,kar nekatere ženske trdijo. Če lažejo,ga karma dobro kaznuje zaradi nasilništva,če ne laže,pa v zapor z njim,po možnosti v isto celico kot je R.Kelly.
ČrniSokol
29. 01. 2022 12.05
Meni je tip anti že zaradi tega ker je raper... :) Nikoli nisem maral rap in hiphop glasbe.
FutureWorld
29. 01. 2022 12.40
Zarad hlasbe al zaradi temnopoltih izvajalcev?
ČrniSokol
29. 01. 2022 13.32
Zaradi glasbe...saj nimam nič proti temnopoltim ljudem, ki poslušajo enako zvrst glasbe kot jaz, torej metal in rock glasbo.
Kloven
29. 01. 2022 10.37
+2
Taj pa res ena navadna žvau.
A3umf
29. 01. 2022 10.07
-1
Sam si je kriv, ker je bogat, ga bodo zenske slekle do gat!
kwa.dugaja
29. 01. 2022 13.48
+1
tako je ce si bogat in imas tocno 2 grama mozgan v lobanji. lep primer so skoraj vsi temnopolti kosarkasi, ki se 10 let po koncani karieri spufajo na prezivninah in odskodninah in razglasajo stecaje. potem jih vidijo delat v kaksnem mcdonaldsu in podobno.