Tuja scena

Courtney Love pravi, da Taylor Swift ni zanimiva ali pomembna umetnica

Los Angeles, 16. 04. 2024 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pevka Courtney Love ni oseba, ki se zadržuje in ne izrazi svojega mnenja-tudi, če to pomeni kritiko na račun drugih. Nekdanja žena pokojnega pevca Nirvane Kurta Cobaina je tokrat spregovorila o megazvezdnici Taylor Swift, o kateri pa nima najboljšega mnjenja. 59-letnica je dejala, da se ji sicer mlajša kolegica ne zdi zanimiva in kot umetnica ni pomembna.

Courtney Love se ni zadrževala pri vprašanju, ko so jo v nedavnem intervjuju vprašali, kakšno mnenje ima o nekaterih znanih umetnicah, med njimi tudi Taylor Swift. Kot so zapisali v intervjuju pri časopisu The Standard, je 59-letnica dejala, da ji sama ideja Swiftove ni všeč, na njene izjave o mlajši kolegici pa so takoj reagirali njeni oboževalci, ki se s Courtney nikakor ne strinjajo.

Courtney Love ni navdušena nad glasbo Taylor Swift.
Courtney Love ni navdušena nad glasbo Taylor Swift. FOTO: AP

"Taylor ni pomembna. Morda dekletiom res predstavlja neko varnost in je najverjetneje Madonna današnjega časa, a kot umetnica ni zanimiva," je dejala Cobainova vdova, ki je šokantno izjavo dala med promocijo nove serije z naslovom Courtney Love's Women, v kateri je spregovorila o več umetnicah, ki so ji pomagale krojiti glasbeno kariero.

Njenih komentrajev pa se niso razveselili oboževalci Swiftove, ki so izpostavili, da je ta Courtney očitno dovolj pri srcu, da ji je decembra 2021 na Facebooku zaželela vse najboljše za rojstni dan in v objavi zapisala: "Vse najboljše za rojstni dan Taylor, navdihujoča vzornica mnogih deklet in občasna dvojnica po frizuri in soseda." Delila je tudi njuno skupno fotografijo.

Love je v intervjuju dejala še, da bi si morala Lana Del Rey vzeti sedem let glasbenega premora:"Lana mi ni všeč vse od tedaj, ko je zapela priredbo pesmi Johna Denverja. Vse do pesmi Take Me Home Country Roads se mi je zdela odlična." Kljub temu, da je ne mara, pa je priznala, da je morala njeno glasbo prenehati poslušati med tem, ko je snemala svoj novi album, saj je ta preveč vplivala na njeno delo.

Courtney, ki ne mara niti Madonne, je kritizirala tudi Beyonce, ki je nedavno postala prva temnopolta pevka, ki je pristala na vrhu country glasbene lestvice albumov."Všeč mi je ideja, da Beyonce dela country glasbo, saj s tem temnopolte glasbenice vstopajo na področja, ki so bila prej dovoljena zgolj belopoltim ženskam, čeprav mi ni ona ni tako všeč. Všeč mi je koncept, njena glasba pa mi ni," je bila odkrita.

Na njene komentarje so se kmalu odzvali številni uporabniki družbenih omrežij, ki jim ni bilo všeč, da je Love kritizirala kolegice, med tem ko je promovirala serijo, ki naj bi govorila o tem, kako pomembne so ženske v glasbi."Ljubosumna je, sploh ne vem, kdo ona je. Taylor je svetovna umetnica," je zapisal nekdo na X, spet nekdo drugi pa:"Courtney se vdno znaša nad mlajšimi in lepšimi ženskami. Poišči si nekaj za delti, babica."

"Čez 100 let ime Courtney Love ne bo pomenilo ničesar. Niti ena oseba ne bo vedela, kdo je bila. Ko bo omenjena Taylor, pa se bodo ljudje spominjali, kako se je znala preko svoje glasbe povezati z milijoni, je cenila svoje oboževalce in se borila za pravice glasbenikov," se je glasil še en od komentarjev.

Da je nesramna, pa se je strinjala tudi sama Courtney, ki je v intervjuju priznala:"Vedno sem si želela, da me ljudje poznajo kot nesramno. Nikoli si nisem prizadevala biti všečna."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soxx
16. 04. 2024 21.54
+2
Točno! Umetnica za kmete (red necks).
alex cross
16. 04. 2024 21.49
+3
Pa se prav ima