0°C

Dan Levy zaradi preobremenjenosti z delom utrpel zdravstvene težave

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
5
Dan Levy, igralec in ustvarjalec z emmyjem nagrajene komedije Dobrodošli v Schitt's Creeku, je razkril, da je bila tesnoba "tako močna", da ni mogel premakniti vratu in je na snemanju omenjene serije potreboval celo akupunkturista in kiropraktika. "Nelagodje v mojem vratu je bilo tako hudo, da vratu nisem mogel premakniti," opisuje težke trenutke, s katerimi se je soočil zaradi preobremenjenosti.

Danu Levyju je prevelika osredotočenost na serijo povzročala vse večji stres.
Danu Levyju je prevelika osredotočenost na serijo povzročala vse večji stres.FOTO: AP

Dan Levy je moral med delom pri seriji Dobrodošli v Schitt's Creeku usklajevati kar nekaj zadolžitev, za katere pravi, da so mu povzročile toliko fizičnega stresa, da je v nekem trenutku potreboval vratno opornico. Glavni igralec z emmyjem nagrajene serije je že med delom pri uspešnici govoril o svojem pomanjkanju družabnega življenja. Družbeno izolacijo so v veliki meri povzročile njegove številne ustvarjalne vloge pri seriji, ki so od njega zahtevale veliko ur dela in mu dopuščale le malo spanca, je zvezdnik povedal v intervjuju za britanski GQ.

Serijo Dobrodošli v Schitt's Creeku lahko spremljate na VOYO in KANALU A.

Levy je za omenjeno revijo povedal, da so se njegovi dnevi začeli ob 5. uri zjutraj, ko se je odpeljal na snemanje, nato pa je vadil in dodajal popravke prizorov, sestavljal garderobo in sprejemal odločitve na snemanju, odobraval proračune in nato nadaljeval snemanje – včasih kot igralec, včasih kot režiser. Poleg vseh teh nalog pa je še po več ur vodil ekipo piscev serije. Ko je prišel domov, je imel le toliko časa, da je na hitro pojedel, preden se je vrnil k pisanju, kar je trajalo do približno 2. ure zjutraj.

Igralec je bil zaradi serije Dobrodošli v Schitt's Creeku preobremenjen z delom.
Igralec je bil zaradi serije Dobrodošli v Schitt's Creeku preobremenjen z delom.FOTO: Profimedia

Zvezdnik serije Dan Levy je priznal: "Nekaj tednov skupno nisem spal več kot osem ur." Ta fizično zahteven urnik se je vsako sezono serije le še poslabšal. "Kajti bolj ko smo izpopolnili serijo, bolj sem bil ponosen nanjo. In bolj ko sem želel ustvariti prepričljivejše in večdimenzijske zgodbe, bolj smo želeli razširiti naš svet."

Ta hiperosredotočenost na serijo mu je povzročila vse večji stres in v času nastajanja šeste sezone serije je bilo tako slabo, da je igralec potreboval opornico za vrat. "Nelagodje v mojem vratu je bilo tako hudo, da vratu nisem mogel premakniti," je pojasnil. "V nekem trenutku sta akupunkturist in kiropraktik prihajala vsak dan na snemanje v času kosila, da sta mi pomagala z mojim vratom, da sem lahko sploh nastopal, ne da bi bil pri tem videti kot nekdo, ki potrebuje opornico za vrat."

Igralec je povedal, da mu je pandemija dala zelo cenjeno priložnost, da se ustavi in preživi čas s svojo družino v Torontu. "Pravzaprav je bilo čudovito," je dejal. "Kdaj bi imeli čas za takšno polnjenje baterij, kot je bilo to?"

Ker je ustvarjanje serije Dobrodošli v Schitt's Creeku za njim in mu je pandemija ponudila možnost počitka, Levy pravi, da je začel snovati svoj najnovejši ustvarjalni projekt, gejevsko romantično komedijo.

"Vedno sem si želel narediti romantično komedijo," je dejal. "Vedno sem si želel igrati v eni. In kot istospolno usmerjena oseba, nikoli ne dobiš takšne priložnosti. Igraš lahko norega prijatelja ali sodelavca Pepeta. Zato sem res navdušen in počaščen, da imam to priložnost: postaviti geja v ospredje in središče romantične komedije."