17°C

David Hasselhoff poziva Nemce k cepljenju proti covidu-19

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
K. Z. /
KOMENTARJI
35
Zvezdnik nekdaj priljubljene serije Obalna straža, David Hasselhoff, v videoposnetku poziva Nemce, naj zavihajo svoj rokav in se cepijo proti covidu-19. Videoposnetek je naročilo nemško ministrstvo za zdravje, Hasselhoff pa pravi, da je s cepljenjem našel svobodo.

Videoposnetek Davida Hasselhoffa, kjer poziva Nemce k cepljenju, spominja na njegovo pesem iz istoimenskega albuma Looking for Freedom, ki je bila v Nemčiji zelo popularna leta 1989 in je pospremila padec Berlinskega zidu.  

David Hasselhoff
David HasselhoffFOTO: Reuters

"Zavihajte rokav," pove Hasselhoff v nemščini, posnetek, ki je bil objavljen tudi na družbenem omrežju Twitter, pa si je ogledalo že več kot 200 000 ljudi. "Jaz, David Hasselhoff, sem bojda junak zaradi Obalne straže, Viteza za volanom in Berlinskega zidu. Svojo svobodo pa sem našel s cepljenjem. Tudi ti jo lahko!" pove v videu in pokaže zavihan rokav, kjer je viden obliž pravkar cepljenega mesta na roki.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Veliko Nemcev se je iz videa že ponorčevalo, saj jih mnogo še vedno čaka na vrsto za svoj termin cepljenja. Po začetnih zapletih s cepljenjem v Nemčiji se sedaj vrste počasi krajšajo, ukrepe za zajezitev epidemije pa počasi odpravljajo. Približno 47 odstotkov Nemcev je prejelo vsaj prvo dozo cepiva.  

Hasselhoff je najbolj znan po svoji vlogi v televizijski nadaljevanki Vitez za volanom, ki je bila predvajana v 80. letih, in seriji Obalna straža, ki je bila na sporedu v 90. letih. Bil je tudi žirant v šovu Amerika ima talent.  

Koronavirus pasica nova