Tuja scena

Davida Copperfielda 16 žensk obtožilo spolnih zlorab in neprimernega vedenja

Los Angeles, 15. 05. 2024 19.17 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čarodeja Davida Copperfielda je 16 žensk obtožilo neprimernega vedenja in spolnih zlorab, ki naj bi se zgodile v preteklih desetletjih. Polovica žensk je povedala, da so bile takrat še najstnice, torej mlajše od 18 let. Nekatere med njimi so zatrdile, da so bile stare zgolj 15 let, a ob tem priznale, da zvezdnik morda ni vedel, da so tako mlade.

Skupaj 16 žensk je čarodeja Davida Copperfielda obtožilo spolnih zlorab in neprimernega vedenja, poroča The Guardian, osem žensk pa naj bi bilo takrat še mladoletnih. Zlorabe naj bi se zgodile v preteklih desetletjih, odkar je zdaj 67-letnik gradil svojo uspešno kariero, njegova odvetniška ekipa pa je obtožbe že zanikala in dejala, da te niso zgolj lažne, temveč tudi neverjetne.

Davida Copperfielda 16 žensk obtožuje spolnih zlorab ali neprimernega vedenja.
Davida Copperfielda 16 žensk obtožuje spolnih zlorab ali neprimernega vedenja. FOTO: AP

Zlorabe naj bi se zgodile od poznih 80. let prejšnjega stoletja pa do leta 2014, tri ženske pa trdijo, da jih je pred spolnimi odnosi tudi omamil. The Guardian preučuje te obtožbe kot del zgodb, ki temeljijo na intervjujih z več kot 100 ljudmi ter sodnih in policijskih zapisih.

Odvetniki: Nikoli se ni vedel neprimerno

Nekatere ženske so za The Guardian povedale, da so o svojih domnevnih izkušnjah s Copperfieldom spregovorile šele po gibanju #MeToo. 67-letni čarodej je vse njihove obtožbe že zanikal. Njegovi odvetniki so za The Guardian povedali, da se ni nikoli obnašal neprimerno do nikogar, kaj šele do mladoletnic.

Dodali so, da je Copperfield že od samega začetka močan zagovornik gibanja #MeToo, ki spodbuja ženske, da se oglasijo in povedo svoje zgodbe o zlorabah. Povedali so tudi, da so bile proti njemu v preteklosti podane "številne lažne obtožbe".

Obtožujejo ga, da jih je omamil in spolno zlorabil

Brittney Lewis je ena od 16 žensk, ki ga je leta 2018 javno obtožila, da jo je leta 1988, ko je bila 17-letna manekenka, omamil in spolno zlorabil. Copperfield je obtožbe zanikal. Druga ženska je povedala, da je imela podobno izkušnjo in da sta bila s prijateljem omamljena. Copperfieldovi odvetniki so tudi trditve zanikali in dodali, da mamila "niso del njegovega sveta".

V štirih primerih so ženske trdile, da se jih je Copperfield dotaknil ali jih je prisilil, da se ga dotaknejo na spolni način. Tri med njimi so bile v času domnevnih incidentov najstnice. 38-letna Fallon Thornton je za The Guardian povedala, da ji je Copperfield stiskal prsi, potem ko jo je povabil na oder med nastopom januarja 2014 v hotelu v Las Vegasu.

Zapisi kažejo, da je obtožbe prijavila hotelu in metropolitanski policijski upravi v Las Vegasu, vendar Thorntonova meni, da njene izjave nikoli niso vzeli resno. Lasvegaška policija je za The Guardian povedala, da je primer končala zaradi pomanjkanja dokazov.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutri_pa_res
17. 05. 2024 09.45
Glede tega bi morala sodišča odnos popolnoma spremeniti. Ali naj tožeča ženska obtožbo podkrepi z dokazi, ali pa se naj tožba smatra za poskus blatenja in pridobivanja 'odškodnine'. Ker to dandanes ni več ničemur podobno - Bri Cosbyju se je ena 'spomnila' po pol stoletja, da je ona tudi MeToo...A v mladih letih se slinijo okrog teh zvezdnikov in bogatašev, da bi jim le pripomoglo pri karierah...
Senca6
16. 05. 2024 11.59
dolgo so rable...to bi jaz vse ovrgel samo blatenje imena
Jimi1
15. 05. 2024 21.34
+2
Hmmm kdo bi tvegal z ženskami in koncno izgubil dobro ime in denar ki ga je trdo prigaral? Vsak ki je imel kaksnega posla z njimi in je znan in bogat se samo grize kaj bodo o njemu objavile... No jaz mirno spim na tej točki...
Ana15
15. 05. 2024 20.41
-4
Res si bolan in to zelo.