Tuja scena

Dražba lastnine Gine Lollobrigida: tudi ura, ki ji jo je podaril Fidel Castro

Genova, 29. 05. 2024 12.46 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, E.M.
Komentarji
4

Na dražbi v Genovi je naprodaj lastnina, ki je pripadala filmski zvezdnici Gini Lollobrigida. Da je bilo njeno življenje ekstravagantno, pričajo predmeti iz njene vile v Rimu. Dražitelji bodo med dvodnevno dražbo lahko izbirali med več kot 700 predmeti.

Gina Lollobrigida je na rdečih preprogah po svetu nosila biserne ogrlice z rubini in diamanti, prstane, okrašene s smaragdi, in pozlačene koralne uhane. Vendar pa dragoceni nakit ni eden od vrhuncev dražbe, temveč na prvi pogled neopazna ročna ura. Zakaj je ena glavnih pozornosti na dražbi, razkrije pogled na gravuro: "Za Gino z občudovanjem. Fidel Castro." Kubanski voditelj je bil eden njenih največjih oboževalcev in je Lollobrigidi podaril kvarčno uro Seiko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na dražbi je tudi fotoaparat, ki ga je "La Lollo" najraje uporabljala za portretne fotografije. Fotografirala je Paula Newmana, Salvadorja Dalija in Henryja Kissingerja. Naprodaj pa so tudi monumentalna sicilijanska lesena omara, okrašena s koralami in želvami, meči iz filma Najlepša ženska na svetu, vrtni stoli iz kitajskega porcelana, ruske ikone in skulpture tibetanskih bogov. Med predmeti so tudi številni drugi kosi pohištva, umetnine in osebni spominki.

Kaj točno se bo zgodilo z izkupičkom od dražbe, po pisanju dpa ni jasno. Po poročanju italijanskih medijev pa so jo organizirali predvsem zato, ker naj bi filmska diva za seboj pustila dolgove. Preostanek naj bi si razdelila dediča, njen sin Milko Škofic ter njen dolgoletni pomočnik in spremljevalec Andrea Piazzolla, oba sta že vrsto let v sporu.

36-letni Piazzolla je zadnjih nekaj let pred Lollobrigidino smrtjo preživel kot njen pomočnik in celo živel z njo v rimski vili. Njen sin pa ga je obtožil, da je starko izkoriščal in načrtno bogatel z njenim premoženjem. Spor je prišel na sodišče in to je na sinovo prošnjo materi določilo finančnega skrbnika. Lollobrigida je zato prekinila stike z njim.

Lollobrigida (1927–2023) je bila ena največjih italijanskih filmskih igralk. Največje uspehe je nanizala v 50. in 60. letih minulega stoletja. Med njenimi najbolj znanimi filmi so Fanfan Tulipan, Notredamski zvonar in Trapez.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
29. 05. 2024 15.47
-1
Za tole uro jaz ne dam niti 1 €....stara, neuporabna.
bohinj je zakon
29. 05. 2024 15.16
+1
Če je ura od Fidla..............je veliko vredna. Revolucion for ever. Continue.
flojdi
29. 05. 2024 14.11
+2
mito24
29. 05. 2024 13.57
+3
A ni bil Fidel komunist kar naenkrat pa se prelevi v snoba s podarjenimi urami in zlatimi zapestnicami.